AYŞİN SEÇİL GEZER

Özcan, Ankara ziyareti için şunları söyledi: “22 Kasım 2017 günü sanıyorum, Genel Merkez Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanlarını davet etti. 3 ayda 1 rutin yapılan bir toplantı. Kendi içimizde görüş alışverişinde bulunduk. Yarın (bugün) kısmet olursa yine gideceğim, bakanlıklar ile ilgili bir işim var. Ankara’daki toplantıda sadece bize verilen bilgi şu; Belediye Başkanlarına yurtdışı yasağı kalktı dediler ardından Cumhurbaşkanı’nın ifadesi ile aynı bakanlık televizyonda yayınlanan haberlerin dışında yine yürürlüktedir diye belge gönderdi. Bu tartışıldı ve belirsizlik olduğu ifade edildi. Büyükşehir ile ilgili görüştük. 20 tane vilayetin yapılacağı düşünülüyormuş. Bütün illerin Bütünşehir kapsamına alınması gündemde ama şöyle bir çekinceleri varmış mesela İstanbul 20 milyon Bütünşehir Yasası ile yönetiliyormuş, Ankara 5 milyon, İzmir 4 milyon ancak 150 bin civarında nüfuslu illerin bu kanun ile yönetilmesinde sıkıntılar çıkabilir. Henüz bir netlik yok diye ifade edildi. Hükümet kanadından alınan bilgilerin bu olduğunu söylediler. Bende onların söylediğini aktarıyorum.”

HEDEFİMİZ GELİR ELDE ETMEK DEĞİL

19 Ekim 2017 tarihinde ihalesi 2 yıllığına Muğlalı şirket olan ANS LTD. ŞTİ. tarafından alınan 311 araçlık Parkomat sistemi hakkında da Mehmet Özcan, şu ifadeleri kullandı: “Parkomat uygulaması bugün yarın başlayacak. Net olarak bilmiyorum şu anda ama biz yer teslimini yaptık. Trafik komisyonundan geçen yerlerde uygulamaya başlanacak. Burada hedefimiz gelir elde etmek değil. Keyfi park yapılmasını engellemek. Abartılı ücretler konmadı. İnsanların alışması lazım, bazıları bırakıyor arabasını 2 gün gelmediği oluyor. Kısa süreli gelenlerde bir sıkıntı olmayacak, en fazla 3 lira ödeyecek. Gelişen şartlar içerisinde şehirde yaşamanın bir takım kuralları olduğunu alışarak, öğrenmemiz lazım. Bu bir başlangıç, önemli olan insanlarımızı buna alıştırmak.”

GÖKTEN PARA YAĞMIYOR

Basın mensupları tarafından sorulan, taşeron işçilerin 4 aydır maaşlarını alamadığı iddiasına da Özcan, şöyle yanıt verdi: “4 ay değil, abartmasınlar. Bazı bölümlerde 2 ay geriden gittiğim var. Biz bunu keyfi olarak yapmıyoruz. Doğal gaz alt yapısında 16 ayda bütün yollarımız bozuldu. Bunların tamirlerini yapmak bile bizim 2 yıllık bütçemizi yer. Bize gökten para yağmıyor ama kimsenin belediyede alacağı kalmaz. Daha önce de yağmur suyu kanalizasyon yaparken taşeron işçilere 3-5 aylık şeyimiz oldu ama onları kısa sürede kapattık. Taşeron işçilerin kadrolaşması gündeme geldi. Bunu bizim parti olarak yapacağımız değil. Meclisten çıkacak kanunlar ile olacak şeyler. Şu anda bir netlik yok. Çalışmalar sürüyor, inşallah çalışanlar için iyi olur.”