Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün yaptığı açıklamada, Keşan gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Açıklamasına Edirne Valiliği’ne öğleden sonra gerçekleştireceği ziyaret ile ilgili bilgi vererek başlayan Özcan, şunları söyledi:  “GÜNEKAB olarak Keşan İpsala ve Enez’deki kırsal yerleşim alanlarının İl Özel İdaresi vasıtası ile birliğe üye olunması talep edildi. Biz de kabul ettik. Tüzük gereği birliğin geçmişte yaptığı harcamalara katılma şartı vardı. Valilik makamına faizleri hariç 1 milyon 200 bin TL katılım payı çıktı. Biraz da Valilik de mali yönden sıkışık. Biz de icra uygulamalarına başladık. Kendi Valiliğim ile davalık olmak istemiyorum. Vali Beyin bir teklifi vardı. Husul yoluna gideceğiz. Vali Beyi kırmak istemiyorum. Yapıcı bir insan ve ortak noktayı bulacağız. Keşan ziyaretinde İl Özel İdaresi Müdürünü arayarak, bir protokol hazırlamasını istedi. Daha sonra burada GÜNEKAB Meclisi’ne getireceğim.”  

METRUK EVLER SORUNU

 Metruk evler konusunda Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’e doğru bilgilerin verilmediğini ifade eden Mehmet Özcan, “Anıtlar kurulu Keşan’da Cumhuriyet döneminden kalmış 35 konutu koruma altına aldı. Tescilleyince de tamirat ve tadilat çalışmalarında rölöve projesi istiyorlar. Yıkılmaması gereken metruk yerlerin birçoğunu kapısını penceresini kapadık. Ondan ötesi mülkiyet sahibi biz olmadığımız için tadilatını yapmak bizim görevimiz değil mülkiyet sahiplerinin görevi. Yani konunun doğruluğunu yanlışlığını tartışılacak durumda değiliz. Devletin resmi kurumları içerisinde Anıtlar Kurulu diye yüksek bir kurul var. Bu da yasayla kurulmuş, görev ve sorumlulukları belli. Bize göre yanlış olabilir ama kurumun da bir onayı var. Anıtlar Kurulu’nda tescillenmiş bir yapının cephesi aldığı yerde mutlaka Anıtlar Kurulu’nun izni gerekiyor. Böyle sıkıntılar da var” dedi.

ARITMA TESİSİNDE ÇALIŞMA DURDU

Atık su arıtma tesisinde yaşanan sıkıntıda her hangi bir gelişmenin yaşanmadığını dile getiren Özcan, “1 ay kadar önce DSİ ile görüşmelerde bulundum. Tesisin etrafına drenaj hendekleri kazacaklarını söylediler. Ancak henüz bir faaliyet yok.” şeklinde konuştu.

DOĞALGAZ İÇİN FİRMA YETKİLİLERİ 1 AY ÖNCE GELDİ

Açıklamasının devamında doğalgaz konusunda yaşanan gelişmeler hakkında bilgi veren Mehmet Özcan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir ay önce firma yetkilileri geldi. Muhtemelen ofis çalışmalarını yapıyorlardır. Yakın zamanda burada proje çalışması için başvuruda bulunacaklardır. Öncelikli olarak Keşan’ı ön plana aldıklarını biliyorum. Bir sene daha hava kirliliğine katlanacağız.”

PARA BİTTİ BAZI ŞEYLER BEKLİYOR

 Yayla sahilinde çalışmalara devam ettiklerinin altını çizen Özcan, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Çok ciddi bir sahil temizleme çalışması yapıyoruz. Yıkılmış ve demirler olan betonlar temizlenecek. Suyun içerisine makine sokarak çalışıyoruz. Öte yandan Yayla Balıkçı Barınağı’nda yapılacak olan çalışmanın ödenek yokluğundan beklediğini biliyorum. Para bitti bazı şeyler bekliyor. İzzetiye’nin içerisindeki derenin ıslah çalışmanın ihalesi yapılmış ödenek yokluğundan bekliyorlar. 6 ay hükümetsiz kalmak ülkeye pahalıya patlayacak.”