Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün yaptığı açıklamada, TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu)’in ADNKS (Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi)’ye kayıtlı 2014 yılı nüfus istatistiklerine göre,  2013’te 79 bin 889 nüfusa sahip Keşan’ın,  597 artışla 80 bin 486’ya yükseldiğinin açıklanmasına ilişkin görüşlerini açıkladı ve “Keşan dengeli bir artışla büyümeye devam ediyor” dedi.

ŞEHİR MERKEZİ NÜFUSU 60 BİN 654 OLDU

Keşan nüfusunun 81 bine yakınlaştığını belirten Özcan, Şehir merkezi nüfusu 2013’te 59 bin 510 iken 2014’te bu rakamın 60 bin 654’e ulaştığı görüldü. İlçe nüfusunun neredeyse aynı kalmasına rağmen, kırsal kesimden bir göç var.  Bu da çok fazla değil. Keşan dengeli bir artışla büyümeye devam ediyor. Nüfus olarak hızlı bir büyüme yaşanmadığını görüyoruz. Bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde sürekli bir nüfus artışı var. Gelişmiş ülkelerde artmayı bırakın nüfus azalıyor.” dedi.

 SAYIMIZDA TATLI BİR ARTIŞ VAR

Keşan’ın hem göç alan hem de göç veren bir yerleşim birimi olduğunu ifade eden Özcan, şöyle konuştu: Bir oran mevcut. Birden 10 bin göç alsak ne oluyor diye düşünebilirdik. Keşan’da doğmuş, başka yerde eğitimini almış ve dışarıda çalışan birçok insan var. Türkiye içerisinde başka yerlerde yaşadığı kadar yurt dışına giden vatandaşlarımız da var. Ürkütücü değil,  tatlı bir artış. Türkiye’ye 3 milyona yakın mülteci geldi ve bazı problemlerin yaşanmasına neden oluyor”