Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün yaptığı açıklamada, geçen hafta sonu  CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) 18. Olağanüstü Kurultayı nedeniyle gitti Ankara’da gerçekleştirdiği ziyaretler, çalışmaları ve duran Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi inşaatı hakkında bilgi verdi.

  YENİLENEBİLİR ENERJİ KONUSUNDA İYİ GELİŞMELER VAR

CHP’nin 18. Olağanüstü Kurultayı’na katıldığını ve daha sonra bazı ziyaretlerde bulunduğunu bildiren Özcan,, İller Bankası’na giderek, Yenilenebilir Enerji Kaynağı ile ilgili olarak yapılan çalışmanın ne aşamada olduğu yönünde bilgi aldığını söyledi. Bu konuda iyi gelişmeler yaşandığını ifade eden Mehmet Özcan, bazı ziyaretlerde de bulunduğunu kaydetti.

FİRMALAR KENDİ ARALARINDAKİ FİNANS SORUNUNU ÇÖZMEYE ÇALIŞIYOR

Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi ile ilgili olarak yaşanan son gelişmeler hakkında da bilgiler veren Özcan, 12 Ağustos 2014 tarihinde ilgili müteahhit firmaya ihtar çekildiğini, bu ihtara 1 Eylül 2014 tarihinde de kendilerine iş akış programı sunulduğu kaydederek, “Firmalar, finans problemlerini çözmeye çalışıyorlar. Birkaç gün daha bekleyeceğiz. Bize verdikleri program da işe başlayacakları yönde. Kamu İhale Kanunu’nun 4734 sayılı 20. maddesinde; Bir ihalenin ne zaman fesih edileceği, fesih şartları ne zaman olgunlaşır gibi konuların hepsi net bir şekilde ortadadır. Biz yasal süreci kullandık. Müteahhit firma yetkilileri ile gerek yazışmalar, gerekse şifahen yaptığım görüşmelerde, işe başlayacaklarını, aralarında 6 milyon TL’lik bir kaynak ayarladıklarını söylediler. Bu konu çözüldüğünde, yeni ekip ile birlikte işe başlayacaklarını  belirtiler.” dedi.