Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün yaptığı açıklamada hızlı bir şekilde devam eden asfalt çalışmaları ve Keşan Pazaryeri Projesi içersinde yer alan Yeni Belediye Binası hakkında bilgi verdi.

Gazetecileri Saat 12.30 sıralarında makamında kabul eden Özcan, Yağmur Suyu Projesi nedeniyle aksayan şehir içi asfalt çalışmalarına Temmuz ayı başı itibarıyla yoğunluk verdiklerini kaydetti. Bu yıl sezonun başlamasıyla birlikte ilk önce Keşan şehir merkezinde bulunan birçok yolun bakım ve onarımlarını yaptıklarını ve daha sonra ekipleri Yayla Sahili’ne yönlendirdiğini ifade eden Özcan, “Yaz sezonu başlamadan Yayla Sahili’nde altyapı çalışmalarını başlattık. Arıtma tesisinin inşaatını başlattık, kanalizasyon çalışmaları nedeniyle bozulan ve limandan,  meydana kadar olan yolu tekrar asfalt yaptık. Yayla’daki çalışmaların Temmuz ayı başına kadar tamamlanmasını planlıyorduk tamamladık. Allaha şükür çok ta güzel oldu. O hedeflediğimiz noktayı bitirdik” dedi.

KEŞAN’DA ÇOK ÖNEMLİ BİR BÖLGEYİ ASFALTLADIK

Keşan merkezindeki asfalt çalışmalarının Ramazan Bayramı öncesinde başladığını belirten Özcan, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Şu an için ekiplerimizin asfaltlama çalışmaları belirlenen plan ve program dâhilinde hızlı bir şekilde devam ediyor. Şu günler de sıcak asfalt işi için en ideal zaman. Tesislerimizde çok kıvamında bir asfalt üretimi gerçekleştirilirken, döşeme işleminin de gayet başarılı bir şekilde gerçekleştirildiği görülüyor.  Şu ana kadar Keşan merkezinde çok önemli bir bölgeyi asfaltladık.  Bu çalışmalarımız devam edecek. En son olarak ta Rasim Ergene Caddesi’ne geçeceğiz. Bu cadde üzerinde birkaç tane Yağmur Suyu Projesi parseli var. Bunlar yapıldıktan sonra bu cadde de asfaltlanacak.  Şehir içi yolları bitirdikten sonra da hedefimiz Kadıköylünün Kahve denen yerden Zati Yörüker Caddesi’ne geçeceğiz ve Hacı Mümine Özkaya Camii’ne kadar ve onun önündeki meydanda da çalışmaları yürüteceğiz.  Bu bölgede ayrıca şu ana kadar asfalt yapılmayan bir yolumuz var bu çalışmalar sırasında o yolumuzu da asfaltlayacağız”

ÇAMLIKENT’İN KANALİZAYONU YENİLENECEK

Asfaltın yanı sıra Yeni Mescit Mahallesi’nin bazı bölgelerde taş işçiliği yapılacağını da bildiren Özcan, ekiplerin daha sonra Çamlıkent kesimine kaydırılacağını ifade ederek, “Çamlıkent’in kanalizasyon işçiliği burası ilk kurulduğunda kooperatifler tarafından yapılmıştı.  Bu nedenle Keşan’ın kanalizasyonu yapılırken burada bir çalışma yürütülmemişti.  Ama artık Çamlıkent’in eskiyen bu kanalizasyon sistemi ihtiyacı karşılamıyor ve sık sık arızalanıyor. Çamlıkent’in kanalizasyonu ile birlikte gerekli olan taş işçiliğini de yapacağız. Ayrıca Anafartalar Caddesi üzerinde inşaat çalışmaları nedeniyle eksik ve bakımsız kalan kaldırımları da bu sezonki çalışmalarımız içersinde tamamlayacağız.  Taş işçiliğinde kullanacağımız malzemelerin ihaleleri yapıldı” diye konuştu.

ANA ARTER ASFALT İHALESİNİ İPTAL ETTİM

Açıklamasının devamında daha önce Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’nden, Enez Yolu Kavşağı’na kadar uzanan ana arter daha iyi bir işçilik yapılsın diyerek ihaleye çıkaracaklarını açıkladığını ancak bundan vazgeçtiklerini söyleyen Özcan, bu konuda şöyle konuştu: “Doğalgaz çalışmaları bitene kadar ana arterin asfalt ihalesini iptal ettim.  Doğalgaz geldiğinde çalışmalar kaldırımlarda yürütülse bile bir zarar oluşacak. Ana asfaltı yaptıracak olursak 4 milyon lira masraf yapacağız. 2016 yılında yine kazmaya başlayacaklar. Paraya yazık, gerekli olan bakım ve onarım çalışmalarını en iyi şekilde yaparak bir süre daha idare edeceğiz.”

YENİ HZİMET BİNASINA EKİM AYI SONUNDA TAŞINIRIZ

Başkan Özcan,  dünkü açıklamasında Keşan Pazaryeri Projesi içersinde yer alan Yeni Belediye Hizmet Binası hakkında da bilgi verdi. Önceki gün Keşan’a gelen Trakya Belediyeler Birliği Encümeni üyeleri ile birlikte Yeni Belediye Hizmet Binası’na gittiklerini söyleyen Özcan, buradaki çalışmaların yoğun bir şekilde yürütüldüğünü hatta kullanılmasını istedikleri bazı boya renklerini ve zemin malzemelerinin seçimini de yaptıklarını söyledi. Özcan, “Yeni hizmet binamız bayağı kolaylandı gibi. Bir aksilik olmazsa önümüzdeki Ekim ayı sonunda buraya taşınırız diye düşünüyorum.  Şu an benim gördüğüm inşaatta 150’ye yakın işçi çalışıyor” diye konuştu.

2 NUMARALI MEYDAN PROJESİ İHALE AŞAMASINA GETİRİLECEK

Özcan, dün son olarak Keşan Meydan Projesi ile ilgili bilgi verdi ve taslak projeleri hazırlayan Metropol firmasından yetkililerin geleceğini söyledi. Özcan, bu konuda şunları söyledi: “Metropol firması yetkilileri ile beğenilen 2 numaralı projeyi ihale aşamasını getirmeleri konusunda görüşeceğiz.”