Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün yaptığı açıklama ile gazetemizin 15 Eylül 2015 tarihli sayısında yer alan “Rasim Sorut: “Mecidiye’de sorunları doğru tespit etmemiz gerekiyor”” başlıklı haberde kendisine yönelik yapılan eleştirilere cevap verdi ve “Fiilen meralık vasfını yitirmiş bir alandan bahsediyoruz. Bana ne Mecidiye Sahili’nden? Bölgemizin turistlik alanı ve biz de sahip çıkılmasını istiyoruz. Merada hayvanlar otlar. Konutların ne işi var?” dedi.
MERANIN ORTASINA BARAKALARI KİM YAPTIRDI?
Rasim Sorut’un “Halk plajı yapılmak istenen yer; Malmüdürlüğü’nün mülkiyetinde olan bir yer değil. Mecidiye Köyü Tüzel Kişiliği’ne ait köy merasıdır. Mera statüsünde olan bir yerdir.” şeklindeki sözlerini hatırlatan Özcan, şöyle konuştu: “Mera ise o meranın ortasına barakaları kim yaptı? Kendi belediye başkalığı döneminde vermedi mi? Mecidiye Belediyesi’nin kapanmasından beri gördüğümüz rezilliği anlatıyorum. Sahipsiz bir alan. O zaman sahip çıksınlar. Bana ne Mecidiye Sahili’nden? Bölgemizin turistlik alanı ve biz de sahip çıkılmasını istiyoruz. Merada hayvanlar otlar. Konutların ne işi var? Kaldı ki 2005 yılında Mera Kanunu’nda değişiklik yapıldı. Bundan haberi yok. Fiilen meralık vasfını yetirmiş bir alandan bahsediyoruz. 2019 yılında bütünşehir olursak ne olacak? Belediye sınırları içerisinde olmayacak mı? Sanki Keşan Belediyesi oraları talan etti.”  
BUNDAN SONRA ORAYA ELİMİ BİLE SÜRMEM
Tek amaçlarının bölgeye tatil için gelen vatandaşların daha rahat etmesini sağlamak olduğunu ifade eden Özcan “Sahilin çöplerini biz aldık, ilaçlamasını biz yapıyoruz. Menfaatim mi var? Sanki ellerinden bütün mera gitti, onlara bir şey kalmadı. Bundan sonra oraya elimi bile sürmem. Benden de yardım istemesinler. Bölgelerine sahip çıkıyor ise neden taş ocaklarına gıkı çıkmıyor? Taş ocaklarının hepsi Mecidiye’nin köy merası içerisinde. Sahip çıkılsın diye ortaya laf attık. Beni Mecidiye’nin merasına el koyacakmış pozisyonuna neden sokuyorsunuz?” dedi.