AYŞİN SEÇİL GEZER

İlk olarak bu yıl sert bir kış mevsimi beklediklerini aktaran Özcan, “Bu yıl sert bir kış olacak gibi duruyor. Zamanı geldiğinde kar da yağmur da yağacak. Belediye olarak hazırlıklarımız tamam. Tuzumuz, solüsyonumuz, araçlarımız, alet-edevatımız var. İmkânlarımız doğrultusunda mücadele edeceğiz ama şu da bir gerçek; dünyanın en modern ülkelerinde bile doğa şartlarıyla bazen insanoğlu mücadele edemiyor. Yeter ki mücadele edebileceğimiz bir mevsim yaşayalım.” dedi.

ARKADAŞLARIMIZ TAHRİBATI BİZE RAPOR HALİNDE VERECEKLER

Hafta sonunda meydana gelen yoğun yağmur yağışı sonrası Erikli Sahili’nde oluşan bazı olumsuzlukların sorulması üzerine Özcan, şöyle konuştu: “Ciddi bir lodos yaşadık. Bu, bahar aylarında da devam edecek. Erikli’den ziyade Yayla Sahili’nde hasar bekliyorum. Bizim tesislerimizle ilgili herhangi bir hasar yok. Geçen yıl döşediğimiz 70 metrelik boru hattını kaldırmıştı ama şu an böyle bir hasarımız yok. Eski Yayla Sahili’nde muhtemelen tahribatlar vardır. Arkadaşlarımız oradaki tahribatı bize rapor halinde verecekler. Bu kadar lodosta tahribat olmaması mümkün değil. 2011’de, Liman yapıldıktan sonra sahil yolunda büyük bir tahribat olmuştu. Yine aynı yıl Erikli Sahili Yalı Caddesi’nde, yol, dalgalardan tahrip olmuştu. Sonradan Yayla ve Erikli sahillerine kaya dolgular yaptırıldı. Erikli’nin batısında Danişment’e doğru bir yol gidiyordu. Bu yol heyelandan sonra çöktü. 2004, 2005 ve 2006 yıllarında bu yol açtırıldı ama sonra açılacak hale gelmedi. Şu an bu yol fiilen kullanılmıyor. İlk tahribatlar buralardan başladı. Eski Yayla diye tabir ettiğimiz konutlarda hasarlar olmuştur diye düşünüyorum. Bu hasarların önüne geçilmesinin tek yolu; Liman yapıldıktan sonra dalgalar direk vurmaya başladı. Bir dalgakıran projesi vardı. Bu projenin bir an önce başlaması gerekiyor. Ancak o zaman tahribatı önleyebiliriz.”

MERKEZ KENT’E GİTMEYEN DOLMUŞ İDDİASI ARAŞTIRILACAK

Bir süre önce basına yansıyan, S.S. 25 No’lu Keşan Şehiriçi Minibüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nde çalışan bazı şoförlerin Merkez Kent’in köşesinde bulunan durağa girmediği iddiaları sorulan Mehmet Özcan, böyle bir durum olamayacağını belirterek durumu araştıracağını söyledi.

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI KONUSUNDA ÇALIŞMALARIMIZ OLACAK

Başkan Özcan, basın mensuplarının sorusu üzerine, Keşan’da daha önce gündeme gelen yenilenebilir enerji kaynakları çalışmaları hakkında da konuşarak, “Bir Alman firmasıyla yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilgili bir çalışmamız oldu. Bazı bölgelere güneş enerjisi panelleri konulması konusunda bu firmaya bazı alternatifler sunduk. Stadın oradaki çatıyı güçlendirip panel koymak, toptancı halindeki çatıların üzerine panel koymak, belediyenin üzerindeki teras çatılarına panel koymak, Yayla Sahili’ndeki arıtma tesisinin olduğu yerlerdeki ormanlık alana panel koymak, GÜNEKAB çöp tesislerinin güney yamaçlarına koymak, Kadıköy Barajı’nda içme suyu tesislerinin oldu yerde yaklaşık 40 dönüme yakın Belediye’nin tapulu bir arazisi var; bu alternatifleri sunduk. Kadıköy Barajı’nda içme suyu tesislerinin olduğu yer uygun görüldü. Bu projemiz Ankara’dan onay aldı. Hatta bugün projeyi getirecekler. Şu an ‘ÇED gerekli değildir’ yazısı bekleniyor.  1-2 ay içerisinde bunu alacağız. Bu, yaklaşık 1.5 Milyon Dolar’lık bir proje. Proje onaylandıktan sonra bu işin finans safhasına gireceğiz. Finansmanını bulduğumuz gibi ihale çalışmalarına başlayacağız. Yaklaşık 5 buçuk yılda kendini amorti edecek bir proje. Muhtemelen Kadıköy Barajı’ndaki içme suyu tesislerinde kullandığımız enerjinin % 60-70’ini karşılayacak olan bir proje. Bu da aylık 150-200 bin TL’lik tasarruf demek. Bu proje sonrasında bu firma ile tekrar yenilenebilir enerji kaynakları konusunda çalışmalarımız olacak.” şeklinde konuştu.