HABER MERKEZİ

Moderatörlüğünü Cavit Deniz’in yaptığı program, saat 13.45’te başladı.

Programa, Keşan Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Sebahattin Eren ve Şehir Plancısı Güliz Uslu Ergenler ile birlikte katılan Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, planlar konusunda bilgi verdikten sonra vatandaşların radyoya gönderdiği soruları da cevapladı.

Programda, ilave imar ve revizyon imar planlarıyla ilgili yapılan halka açık bilgilendirme toplantılarında yaşanan olaylara da değinildi.

Mehmet Özcan, neden toplantıyı terk ettiği yönündeki soruya, toplantıda kendisine yöneltilen soruların kavgacı bir üslupla dile getirildiği için terk etmek zorunda kaldığını söyledi.

 “Yangından mal kaçırmıyoruz.” diyen Başkan Özcan, “Vatandaş, toplantıda bir şeyi ifade ederken kavgacı üslubuyla konuşuyor. Toplantıya zaten kavgayı hedefleyerek gelmiş bu kişiler ve beklentisi de bu. Ben de bu insanlara ne anlatacağım.” şeklinde konuştu.

Toplantıda tepki gösterenlerin çoğunun kat artımı beklentisi içerisinde bulunanlar olduğunu kaydeden Mehmet Özcan, “Bağıranların birçoğu menfaatlenilen yerlerde oturan kişilerdir. İzah edeyim dedim, izah edemedim. Amaç birbirimizi anlamak değil, kavga etmek. Rantçı olduk bilmem ne olduk. Ben ne bir akrabama ya da ne bir partili yakınıma menfaatine olacak bir şey yapmadım. Ya da hiç kimseye husumet var diye kişisel davranmadım. İmar planlarında hiç kimseye rant sağlanmadı.” dedi.

Mehmet Özcan şunları söyledi: “Mülkiyet, paradır ve paranın olduğu yerde kimsenin kimseye güveni de olmaz. O nedenle biz bu işi devlete yaptırdık.”

Programda vatandaşlardan gelen soruları da yanıtlayan Başkan Mehmet Özcan, İstasyon Mahallesi’ndeki bir vatandaşın sorusuna da şöyle cevap verdi: “Orası Keşan’ın en güzel ve en özel yeri. İstasyon Mahallesi daha değerli olacak. Şehir planlarken bazen de bölgenin estetiğini, değerini, havası ve ihtiyacını düşünürsünüz. Orayı, daha değerli olacak şekilde yaptık. Ticari alan bırakılmamış deniliyor. Mahallenin hemen yanında 100 dönümlük konut dışı kentsel çalışma alanı var. Emsali de 0,90’dır.

Vatandaşlarımız ve mahalle muhtarımız planlar konusunda itirazda bulunmuş. Muhtarımın kendisiyle de bire bir görüştüm. Yapılabilirliği var mı diye tekrar bir bakacağız. Değerlendireceğiz. Orta yolu bulabilir miyiz buna bir bakacağız.”

Bir vatandaşın, Karayolları şantiyesinin yerinde kalıp-kalmayacağı sorunu da cevaplayan Başkan Özcan, yeni planlarda, Keşan Devlet Hastanesinin, Karayollarının ve Çamlıkent karşısında bulunan Yağlı Tohumlar Kooperatifi’ne ait alım deposunun kamusal olduğu için değişikliği yapılamadığını söyledi.

Aşağı Zaferiye Mahallesi’ndeki bir vatandaşın, Sarıkız Konakları’nı emsal göstererek civardaki arsalar için de kat artırımı bekledikleri ve neden kat artırımı verilmediği yönünde soru sorması üzerine “Tamam benim eşim yaptı onları.” diyen Mehmet Özcan, Sarıkız Konakları’nın bulunduğu yerdeki emsalin 1, karşı yerdeki emsalin de 2 olduğuna dikkat çekerek şöyle devam etti: “Sarıkız Konakları’nın emsali 1, karşısındakinin 2. Kimse bana öyle çamur atmasın. Eğer Stat karşısındaki bloklar gibi emsali 1,5 ya da 2 olsaydı, oraya 4 blok daha yapılırdı. O konuda hiçbir nemalı işe bulaşmadım. Eğer ki emsali yandaki konutlardan fazlaysa Sarıkız Konakları’nın yarısını vereceğim.”

Program, soru cevap şeklinde devam etti.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ