Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün yaptığı açıklamada, önceki gün AK Parti’den Edirne Milletvekili aday adaylığını açıklayan Tuna Bekleviç’in Keşan’da düzenlediği tanıtım toplantısında dile getirdiği “EPDK; Keşan, Uzunköprü ve İpsala’nın doğalgaz başvurusunu onayladı” sözlerini değerlendi.  “Bu haberin doğru olmasını temenni ederim. Doğalgaz hepimizin ortak beklentisidir” dedi.

Tuna Bekleviç’in yaptığı “EPDK; Keşan, Uzunköprü ve İpsala’nın doğalgaz başvurusunu onayladı” şeklindeki açıklaması ile ilgili resmi bir yazının Keşan Belediyesi olarak kendilerine henüz gelmediğini söyleyen Özcan, Bekleviç’in hükümet kanadında olması nedeniyle, bu bilgiyi erken almış olabileceğini kaydetti. Başkan Özcan,bu konuda şöyle konuştu: Bu haberin doğru olmasını temenni ederim. Doğalgaz hepimizin ortak beklentisidir. Geçtiğimiz Pazar günü Vali Bey de ‘Bu iş tamam’ diye söyledi. Artık doğalgazın ne zaman yatırım programına alınacağına bakacağız. Şuanda doğalgazın nereden geleceği konusunda bir bilgimiz yok. Eğer Karadeniz istikametinden bu bölgeye gelen hat üzerinden gelecekse, 6 yıl gibi bir zaman alacaktır. Fakat bu bölgedeki mevcut hattan gelecekse daha kısa zaman alacak. Bunun ayrıntılarını şuanda bilmiyoruz. İktidar da olsa, muhalefet de olsa bunların dile getirilmesi iyi bir şey. Siyasi bir kampanya dönemizdeyiz ve bunların kullanılması normal. Bu işin doğru olmasını temenni ederim.”

BELEDİYEDE 2 GÜN KENTSEL DÖNÜŞÜM TOPLANTISI YAPILACAK

Özcan, dünkü açıklamasında ayrıca Kentsel Dönüşüm ile ilgili iki gün sürecek bilgilendirme toplantısı düzenleyecekleri de bildirdi. Özcan,“Kentsel Dönüşüm ile ilgili kendi birimlerimizin yanı sıra, çevre belediye başkanları ile bu konudaki ilgili birimleri davet ettik.Toplantıda konuyla ilgili bilgileri Ankara’dan gelen ve Kentsel Dönüşüm’de uzman olan  biri verecek. Toplantı, yarın (bugün) ve Cumartesi günü yapılacak. Yarın (bugün) yapılacak ilk toplantı, Keşan Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda, saat 10.00’da başlayacak” dedi.