Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün yaptığı açıklamada belediyenin Edirne’ye gerçekleştireceği Ramazan gezileri, Mecidiye bölgesinde açılan taş ocakları ve sahillere alınan çöp konteynerlerinin dağıtımı konusunda bilgi verdi.

BİZ PİS SUYU VİDANJÖRLE PAŞAYİĞİT’E Mİ TAŞIYACAĞIZ?

Öncelikle, Gökçetepe Sahili’nde biriken fosseptik atıklarının Paşayiğit’teki Katı Atık Depolama Tesisi’ne boşaltılabileceği bilgisinin yanlış olduğunu belirten Mehmet Özcan, “Fosseptik atıkların bertaraf tesisi ile hiçbir alakası yok. Ancak bunların yakın yörede işleyen bir atık su arıtma tesisine dökülmesi lazım. Bu konuda Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile görüşmemiz yok. Katı atık ve evsel atıklar farklı. Biz pis suyu vidanjör ile Paşayiğit’e mi taşıyacağız? Bu konuda ayrı tesisler yapılıyor. Atık su arıtma tesisimizi daha DSİ devreye sokamadı” dedi.

40 YAŞ ÜSTÜ KADINLARI EDİRNE’YE GEZMEYE GÖNDERECEĞİZ

 Keşan Belediyesi olarak Ramazan ayı nedeniyle gezi düzenlediklerini ifade eden Özcan, “11 mahallemiz var. Her bir mahalleye 2 otobüs tahsis ederek 40 yaş üstü bayanları Edirne’ye tarihi cami ve yerleri gezmeye göndereceğiz. 2 tane rehber kiraladık. Gündüz 10.30 gibi buradan gidecekler dönüş 18.30. Sadece İzzetiye, İstasyon Mahallesi ve Paşayiğit Mahallesi 4 arabayla bir günde geziye katılacak. Diğer mahallelerin her birine 1 gün 2 otobüs kalkacak.” dedi.

İLÇE KONGRESİ…

 Basın mensuplarının Cumhuriyet Halk Partisi’nin kongre süreci ile ilgili sorusunu yanıtlayan Mehmet Özcan, “Kongreden daha önemli bir süreç yaşanıyor. Hükümet süreci devam ediyor. Yasal olarak kongre sürecine girmemiz gerekiyor. Hükümet kurulsa da erken seçim olsa da bu kongre sürecini yaşayacağız. Keşan’da Ağustos ayında mahalle delegelerinin seçimi başlar. Daha sonra da ilçe kongresi yapılır.”şeklinde konuştu.

ÇÖP KONTEYNERLERİNİ DAĞITTIK, KUMSAL TEMİZLEME ARACI ÇALIŞMAYA BAŞLADI

ESTAB eliyle alınan 50 çöp konteynerinin dağıtımı işine başladıklarının altını çizen Özcan, “15 adet Mecidiye Sahili’ne, 15 adet Yayla Sahili ve 20 Adet Erikli Sahili’ne verdik. Kumsal temizleme aracı da çalışmalara başladı. Yayla Sahili’nde asfalt çalışmaları devam ediyor. Yayla Sahili’nde de büyük bir temizlik çalışması yaptık. Yayla Arıtma Tesisi’nin sipariş edilen parçalarının çoğu geldi.” dedi.