Belediye Başkanı Mehmet Özcan, uzun Kurban Bayramı tatili sonunda dün makamında kabul ettiği gazetecilere, bayram sürecine ve Keşan’ın gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ANKARA’YA GİDİYORUM

1 Kasım Erken Genel seçimlerine ilişkin olarak partisi olan CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Genel Merkezi’nin yarın (bugün) aday tanıtım toplantısı düzenleyeceğini bu toplantının ardından da saat 13.00’te belediye başkanlarıyla yapacak toplantıya katılacağını belirten Özcan, “Seçim süreci ile ilgili Ankara’ya davet edildik. Yarın (bugün) Ankara’ya gideceğim” dedi.

KURBAN KESİMİYLE İLGİLİ BİR OLUMSUZLUK YAŞAMADIK

Sözlerinin devamında Kurban Bayramı’nın geride kaldığını hatırlatan Mehmet Özcan, şunları söyledi: “Kurban kesim işlemleriyle ilgili bir olumsuzluk yaşamadık. Türkiye’nin birçok yerinde görülen kötü manzaraları Keşan’da görmedik. Gayet medeni bir şekilde kurban ibadetleri yerine getirildi. Bayramda Belediye hizmetlerimiz oldu Keşan için ‘Kurban kanlarını yıkadı’ denir bu yıl da böyle oldu.  Bayramın ilk iki günü hava gayet açıktı. Üçüncü ve son gün akşamüzerine doğru yeniden başlayan yağmur kurban kanlarını yıkadı. Bayramın bitişi sanki yazın da bitiş noktası oldu.”  

TRAFİK KAZALARINDAKİ ÖLÜMLER VE İÇ HUZURSUZLUK ÜZÜYOR

Özcan, değerlendirmelerine şu sözlerle devam etti:  “Civarımızda çok ciddi can kayıpları olan trafik kazaları olmadı. Bunlar sevindirici şeyler ancak ülke genelinde 150 civarında vatandaşımızı kaybettik. Her bayramda gördüğümüz mutat manzaralar oldu. Bu can kayıplarını en aza indirmemiz lazım. Ülkedeki iç huzursuzluk üzüyor. Bugün Mars’ta tuzlu su tespit etmişler. Böyle gırtlak gırtlağa gidilen bir ülkede bilim nasıl yapılacak. Umarım biz de bilime ayıracak zaman buluruz önce ülkenin huzur bulması lazım.

BAYA ORGANİZE OLDUK

Bayramın bitişi yazın da bitiş noktası oldu. Son 3-4 yıldır kazan denetimlerinde elimizde bir portföy oluştu. Baya organize olduk. Bu sene denetimleri daha sıkı tutacağız. İnşallah 2017 kışına doğalgazla gireceğiz.”

GÖÇMEN KONUSUNDA TEDBİRLİ OLMAMIZ LAZIM

İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün, sığınmacı sorununa karşı gerekli çalışmaları yaptıklarını ifade eden Mehmet Özcan, “Şehir içlerinde biz de bir sığınmacı gördüğümüz takdirde emniyet güçlerine bildirmek zorundayız. Yaşananları birkaç ay öncesinden tahmin ettim. Yaz sezonun bitmesine yakın, deniz yoluyla olan göçün karayoluyla İstanbul-Edirne veya Çanakkale-Edirne istikametinin kullanılacağını düşünmüştüm. Avrupa’dan Almanya’nın mülteci alacağını duyanlar geliyorlar. Tedbirli olmamız lazım” diye konuştu.

BENİM HİÇ İNANASIM GELMİYOR

 Açıklamasında Sanayi Kavşağı ile ilgili de konuşan Özcan, “Sanayi Kavşağını belediye olarak biz yapmıyoruz. Bugün basında bir haberde ‘Sanayi Kavşağı ne olacak?’ diyor, diğerinde ‘Projesi onay safhasında’ deniyor. Onay safhasında ise neden sinyalizasyon alt yapısını kavşağa çekiyorsunuz? Benim hiç inanansım gelmiyor.  Şu an yapılan çalışmaların kalıcı olacağı gibi görünüyor. İnşallah ihale ederler” dedi.

ESNAFIN YENİ PAZARYERİNE GEÇMESİ 2016 MART AYINI BULUR

Mehmet Özcan, açıklamasının sonunda Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi çalışmaları hakkında bilgi verdi ve iç aksamlarda çalışmaların devam ettiğini, müteahhide işi tamamlaması için bu yılın sonuna kadar süre verdiklerini söyledi. Özcan, yeni pazaryerindeki dükkânların esnafa kazandırılmasının ise 2016 yılının Mart aylarını bulabileceğini de ifade etti.