Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün makamında kabul ettiği gazetecilere Ramazan Bayramı’na ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ramazan ayının son birkaç yıldır yazın ortasına denk gelmesi nedeniyle insanların geçen yıl olduğu gibi bu sene de yaz tatillerini Ramazan sonuna bıraktıklarını belirten Özcan, şöyle konuştu: “Arife gününün bir gün öncesinden hem yurt içi hem de yurt dışından gelenlerin çoğunluğu hem trafikte hem de mekanlardaki kalabalığa neden oldu. Geçen yıllara bakıldığında bu sene kalabalık daha fazlaydı. Tabii bunun yanısıra Keşan’ın etrafındaki kavşak çalışmaları da zaman zaman trafiğin sıkışmasına neden oldu. Bunlar olmamalı mı tabii ki olmak zorunda. Büyük işleri yapmak kolay değildir. Kimseyi eleştirecek pozisyonda değilim. Bu çalışmalar bitene kadar bir sene elbette sıkıntısını çekeceğiz.  Bu kavşak çalışmalarında Enez yolunun da kapalı olmasından dolayı Destek Kıtaları Kavşağı civarında ciddi bir yığılma oldu. Erikli istikametinden Büyükdoğanca’yı geçip Karlıköy sapağına kadar kuyruklar oluştu. Umarım seneye bu çalışmalar bittiğinde bu sorunlar da bitmiş olacak. Ama maalesef bu sene bu sıkıntıyı yaşamak zorundayız. Kurban Bayramı da sonbaharın başlarına denk gelecek. Havalar güzel gittiği takdirde benzer bir yoğunluğu tekrar yaşayabiliriz.”

BAZI SIKINTILAR YAŞANDI  

Bayram süresince asayiş yönünden de önemli bir sıkıntı yaşanmadığını kaydeden Özcan, Otobüste çıkan yangına da itfaiyemiz başarılı bir şekilde müdahale etti. Aynı olayda ikinci itfaiye aracı ise ters yoldan girip yetişmek zorunda kaldı. Bölgeye hitap eden bir itfaiye gücümüz var. Bu kalabalığa ve trafik yoğunluğuna rağmen bölgemizdeki ana karayolu arterleri içerisinde ciddi ve ölümlü kazalara denk gelmedik. Bu sevindirici bir durum. Mücavir alanlara da yerleşim tamamıyla bitmiş sayılır. Yayla sahilinin alacağı nüfus konutlarla birlikte taş çatlasın 25 bin, Erikli de 30- 35 bin diye düşünürsek ama günübirlikçi akımını da unutmazsak yoğunluk kaçınılmazdı. Bizi ne yollar aldı ne plajlar. Sahillerde yer açısından bazı sıkıntılar yaşandı. Yer bulamayanlar, sahilde yatanlarla birlikte hoş olmayan manzaralar gördük. Kalabalığın da şu veya bu şekilde önüne geçmemiz mümkün değildir. Bu kalabalığın bir de pozitif bir yansıması var. Esnaflarımızın ramazanın bitiminden sonra bir beklentisi vardı. Bayram itibariyle Ağustos sonuna kadar yoğunluğun yaşanacağını, esnaflarımızın da beklentilerini karşılayacağını düşünüyorum. Ekonomi açısından da bölgenin hızlanması iyi bir şey. Esnaflarımız nerdeyse 1,5 aydır doğru dürüst iş yapamadı. Önümüzdeki yıllarda da Ramazan ayının yazı böleceği görünüyor. 2017- 2018’den itibaren Ramazan ayı mayıs ayına falan denk geldikten sonra böyle sıkıntıların yaşanacağını düşünmüyorum” dedi.

ENEZ YOLU EN AZ TEK ŞERİT OLARAK HİZMET VEREBİLİRDİ

Enez istikametine giden yolun en azından tek şerit halinde hizmet vermesi gerektiğini de dile getiren Mehmet Özcan konuyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: Bu konuyu ben ve sayın kaymakamımız da daha önce dile getirdik. Bundan 7-8 yıl önce DSİ, Kadıköy Barajı’nın, baraj gövdesindeki ana boruda bakım çalışmaları yapacaktı. 40 gün kadar suyun kesileceği söylendi. Bir tedbir almazsanız sıkıntı yaşarsınız. Tedbir amaçlı günde 3-4 saat su verileceğine dair anons yaparsınız. Biz tedbir almıştık. Baraj gövdesinin içerisine yüzer doklar koyduk. Büyük jeneratörler ayarladık. Elektrik olmasına rağmen kesilmesin diye büyük jeneratörler koyduk. Gövdeden arıtma tesisine kadar aşırtma borular çektik. Oradan 3 tane su pompası ile arıtma tesislerine su pompaladık. Hiç kesintiyi hissettirmedik. Bu yolun durumu da ona benzer. Bu yol tamir edilecek tamam. Ama kapatılması şart değildi. İnsanları düşünmek gerekir. İnsanlar ne çekerse çeksin denmemeli. İdarecilik bu değil. İnsanları Büyükdoğanca üzerinden dolaştırmak bir alternatif mi acaba diye düşünüyor insan. Mühendis değilim eleştirmiyorum ama alternatif çözümler yaratılmalı diye düşünüyorum.”

MECİDİYE SAHİLİ AÇIK HAVA KAMPI GİBİYDİ

Erikli başta olmak üzere sahillerde aşırı kalabalıktan dolayı çöp sorununun fazlasıyla yaşandığını da belirten Özcan, Bu sorun kalabalıktan ve trafik sıkışıklığından kaynaklanıyor. İş arabaları sık sık giremiyor. Buna rağmen alet ve edevatlarımız bulunuyor ve gereken yapılıyor. Mecidiye, Gökçetepe ve Sazlıdere sahillerinde sıkıntı hepsinden büyük. Son gördüğüm kadarıyla da Mecidiye sahili açık hava kampına dönmüş gibi. Kumsalda arabalardan geçilmiyor. Dağ gibi çöpler, bunları kaldırmaya bir tane araç var. Şu aylarda takviyeler gerekiyor. Umarım yukarısı bunları düşünüyordur. Önlemler muhakkak alınacaktır. Bizim orada yerleşik temizlik ekiplerimiz var. Onlar sürekli topluyor ama bayramın ilk günlerinde insan ve araba yoğunluğundan dolayı çöp aracını içeri sokamadığımız saatler oldu. dedi.