Başkan Özcan, kış hazırlıkları ve Yenimescit’in taşıma sorunu hakkında bilgi verdi

 Belediye Başkanı Mehmet Özcan, yaptığı açıklamada, belediyenin kış hazırlıkları hakkında bilgi verirken, Yenimescit Mahallesi’ndeki toplu taşımada yaşanan sorunlar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

KALORİFER YAKMA SAATLERİNDE DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK

 Keşan Belediyesi olarak kış hazırlıklarına devam ettiklerini belirten Özcan, “Kalorifer kontrolleri ile ilgili İl Çevre Müdürlüğü’nden kontrol yetkisi bekliyoruz. Kalorifer yakma saatleri hakkında bir değişiklik yapmayacağız. Ancak 15 derecenin altında vatandaş izin almadan yakabilir. Resmi olarak 15 Ekim’den sonra yakılacak. Ekipman açısından da hazırız. Karla mücadele ve kışın yaşanacak olan çevre kirliliği ile ilgili hazırlıklarımız olacaktır. Dışarıdan gelen kömürlerin kontrolünü yapacağız.” dedi.

KOOPERATİFE UYARIMIZI YAPTIK

Yenimescit Mahallesi’nde minibüs geçmesi konusuna da değinen Özcan, şunları söyledi: “Konuyla ilgili olarak kooperatife uyarımızı yaptık. Bizim hattımız yerli yerinde duruyor. Oradan da geçiyor. Uygulamada Kooperatif üyelerinin ne zorluklar çektiğini İhsan Ulusoy da biliyor. Bu konu arz talep meselesi. Hattı tek yolcu kullanırsa kim gider? Mahallede hattımız var ancak pratik uygulamada sıkıntılar var. Yolcu fazla olsa ekstradan servis zaten çıkar.”