Keşan Belediyesi Halk Ekmek Şirketi’nde yaklaşık 40 gün çalışan ancak 10 gün önce işine son verilen Basket Hüseyin lakaplı Hüseyin Öztürk, sessizliğini bozdu.

Öztürk, kendisine göre işten çıkarılma sebebinin ise ön muhasebe konusunda görevlendirilmesi nedeniyle hesap sormasından ve bilgi istemesinden kaynaklandığını söyledi.

Yerel seçimler öncesinde Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan tarafından kendisine Belediye’de işe başlama sözü verildiğini ve bu sözün de yerine getirildiğini ifade eden Hüseyin Öztürk, “34 yıllık muhasebeciyim. Ve ben Halk Ekmek Şirketi’nde ön muhasebe yapmak için görevlendirildim. Haliyle de bazı hesaplarla ilgili sorular sordum, bilgi istedim. Ancak her şeyi sormam ve karışmam rahatsızlık yarattı sanıyorum. Peki, ön muhasebe için görevlendirilen ben soru sormayıp da süs köpeği gibi oturacak mıydım?” şeklinde konuştu.

Bu durumun başta Halk Ekmek Şirketi Müdürü İlhan Boz’un tepkisine yol açtığını iddia eden Öztürk, “Biliyorsunuz Halk Ekmek Şirketi’nin lokma yapılan birimi var. Şu anda sadece cenazelere lokma yapılıyor. Ancak birilerinin inisiyatifi ile de eşe dosta da yapılabiliyor. Benim de okuldan bir öğretmen arkadaşım gelip, parasıyla yapılma ricasında bulunmuştu ve yaptırdım. Ancak onların yaptırdığı sorun olmadı, benim bir kişiye yaptırdığım lokma göze battı.” dedi.

Üst üste gelişen bazı olaylar nedeniyle de Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın Afyon’da olduğu sırada, kendisinin işten çıkarıldığı ve odasının kilitlendiği bilgisi geldiğini söyleyen Hüseyin Öztürk, şunları ifade etti:

“Bu durumu öğrenince hemen Başkanımızı aradım ve bana ‘sen işine git’ dedi. Başkanımızın işten çıkarılma ile ilgili bilgisi yoktu. Ben de Başkan Afyon’dan dönene kadar gittim ancak odam kilitliği olduğu için de saat 17.00-18.00’e kadar oralarda dolaştım. Başkanımızın Ankara’dan dönmesiyle birlikte makamına gidip görüştüm. Telefonda ‘işine devam et’ diyen Başkanımız, buraya geldikten sonra ‘geri dönüş olmaz’ ifadesini kullandı. Sayın Başkanımız Mehmet Özcan’la Halk Ekmek Şirketi Müdürü İlhan Boz arasındaki göbek bağını bir türlü çözemedim! Daha önce işten çıkarılmamın mümkün olmayacağını söyleyen Başkan, nasıl oluyor da daha sonra fikri değişiyor.”