Keşan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ile Keşan HEM (Halk Eğitimi Merkezi) Müdürlüğü işbirliğinde, toprak, kaya gibi yük taşıyan kamyon, transmikser, kendi yürür beton pompası gibi araçların kullanılması için gerekli olan “İş Kamyonları Operatörü Yetiştirme Kursu” açılacak.

EN AZ İLKOKUL MEZUNU OLMAK GEREKİYOR

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Keşan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mahmut Demirkan, Keşan HEM işbirliğinde açacakları İş Kamyonları (kaya kamyon, toprak taşıyıcı araçlar, transmikser, kendi yürür beton pompası) Operatörü Yetiştirme Kursu açacaklarını söyledi. Kursun; 625 Sayılı Özel Eğitim Kurumları Kanunu, Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği, Özel Kurslar Tip Yönetmeliği ve 05.05.2005 tarih ve 24 sayılı Kurul Kararıyla kabul edilen “Özel Kurslar Çerçeve Programı”na göre hazırlandığını bildiren Demirkan, “En az ilköğretim okulu mezunu yetişkinler için hazırlanmıştır. İş kamyonlarının kullanımı ile ilgili güvenlik önlemlerini arttırmak ve araçların ekonomik ve verimli şekilde kullanılmasını sağlamak gibi amaçların içerdiği kursta, uygulamalı gösterimler de yapılacak.” dedi.

2 HAFTA SÜRECEK

Haftada 5 gün olmak üzere, toplamda 2 hafta ve 60 saat sürecek kursta, araçlardaki tüm elektronik ve mekanik aksamları ile bunların kullanımı hakkında detaylı bilgilerin verileceğini dile getiren Mahmut Demirkan, şunları söyledi; “Kurs sonunda sınav yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Kurslar Tip Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri çerçevesinde yapılacak sınavların değerlendirmesinde; 0-44 puan arası başarısız, 45-69 puan arası orta, 70-84 puan arası iyi, 85-100 puan arası pekiyi olarak derecelendirilecektir.”

Demirkan, kursa katılmak isteyen kişilerin, Keşan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’na başvuruda bulunması gerektiğini bildirerek, kursun başlama tarihinin, başvurulara göre ilerleyen günlerde açıklanacağı bilgisini verdi.