HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL 

Bayram Ali Kalfalar, uyuşturucu madde bağımlılığı ve bağımlılığa bağlı ölüm olaylarında artış olduğunu belirterek, "Ailelerin günlük yaşam felsefesi, düzenli bir işlerinin olmaması çocukların eğitimlerine de yansıyor. Bu çocukların ilk etapta açılacak olan kreşlerde eğitime alınacak. Kreşlerdeki eğitimlerinin ardından anasınıfı ve ilkokula devam etmeleri gerekiyor. Düzenli bir işi olmayan aile bireyleri çocuklarının eğitimlerini de takip edemiyor. Ayrıca güzel sanatlar okullarında eğitimi orta sınıfa indirmek gerekiyor. Okullarda mesleki becerileri olan çocuklarımızı ön plana çıkarmamız gerekiyor. 8 yıllık temel eğitimin kaldırılarak 4+4+4 sisteminin getirilmesiyle çocuklar ilk 4 yılın ardından maalesef okula devam etmiyor. Eğitimsizlik, mesleksizliği ve işsizliği getiriyor. Meslek, insanın karakter yapısını da belirliyor." dedi. 

SOKAKLARA SAHİP ÇIKALIM, SOKAKTA BİZİM EVİMİZDİR

Uyuşturucu satan veya kullananlara verilen cezaların caydırıcı olmadığını ifade eden Kalfalar, şunları söyledi: "Emniyet kendi sorumluluk alanlarında gerekli tedbirini alıyor. Ama yasalar çerçevesinde bu kişiler alınıyor, ceza verilmezse salınıyor. Bununla ilgili ağır yaptırımlar olması gerekiyor. Maalesef yapanın yanına kar kalıyor. Yasal boşluklar var. Meclis kararıyla bu boşluklar doldurulmalı. Burada en büyük sorumluluk tabii ki ailelerde. Aileler çocuklarını eğitime, meslek öğrenmeye yönlendirmeli ve takip etmelidirler. Bu olmadığı takdirde uyuşturucudan kurtulamayız. Aileler çocuklarının belli bir saatten sonra nerede olduklarını mutlaka araştırmalıdırlar. Bu çocuklarımızı başkalarına yem etmeyelim. Sokakları başkalarına bıraktık. Sokaklara sahip çıkalım. Sokakta bizim evimizdir. Bu sokaklar sahipsiz kaldı. Burada yetkililerin de, vatandaşların arkasında olması lazım." 

Bayram Ali Kalfalar, Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli personelin yetersiz olduğunu da belirterek, personele takviye yapılması gerektiğini söyledi.