Ramazan Bayramı’na iki gün kala Keşan, haftaya hareketli başladı.

Dün, sabah saatlerinden itibaren bayram alışverişine çıkan vatandaşlar nedeniyle esnaf da bayram bereketini önceden yaşadı. Şeker ve tatlıcılardan yufkacılara, kolonyacılardan yiyecek ve giyecek satan mağazalara ve AVM’lere kadar birçok işyeri müşteri akınına uğradı.

TRAFİK SIKIŞTI


Bayram alışverişine çıkanlar, şehir içine araçlarıyla gitmeye kalkışınca Keşan’ın ana arterlerinde uzun süren trafik sıkışıklığı yaşandı. Cumhuriyet Meydanı’nda zaman zaman trafik durdu, İstiklal ve Kurtuluş Caddeleri boyunca uzun kuyruklar oluştu. Buna Tekel Meydanı ve Hastane Caddesi’ndeki yoğunluk eklenince sürücü ve yayalar uzun süre beklemek zorunda kaldı.

Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekiplerinin tüm gayretlerine rağmen trafik akışında zaman zaman kesilmeler oldu. Özellikle Cumhuriyet Meydanı ve Tekel Meydanı’na çıkan ana cadde ve sokaklarda, yaşanan sıkışıklık nedeniyle, bayram alışverişine çıkan Keşanlılar evlerine gecikmeli olarak dönebildi.

ŞEKERCİLER VE TATLICILAR BAYRAM ETTİ


Ramazan Bayramı’nın bir adının Şeker Bayramı olması nedeniyle şeker ve tatlı sektöründe hareketlilik gözlendi.

Geleneksel bayram tatlısını evlerinden eksik etmeyen vatandaşlar, günler öncesinden tatlı siparişi verdi. Öte yandan, bayram şekeri de almayı ihmal etmeyen vatandaşlar, şekercilerin önünde kuyruklar oluşturdu.

YUFKACILAR, KEŞAN VE BATI TRAKYA’YA ÇALIŞTI

Bayram öncesi en çok çalışan işyerleri arasında yufkacılar da yer aldı.

Sadece Keşan ve çevresine değil, Batı Trakya’ya da bayram yufkası gönderen esnaf, dün, yoğun bir mesai yaptı. Keşan yufkasının, Batı Trakya’da aranan bir ürün olduğuna dikkat çeken yufkacı esnafı, vatandaşların taleplerini karşılamaya çalıştı. Keşan yufkalarının, başta Dedeağaç ve Gümülcine olmak üzere İskeçe hatta Kavala’ya kadar ulaştığı öğrenildi.

KOLONYA SATIŞLARI ARTTI

Bayram’da şeker, tatlı ve yufka gibi kolonya satışları da arttı.

Bayram ziyaretine gelen konukları ağırlamak isteyen vatandaşlar, evlerindeki kolonya şişelerini doldurmanın yanısıra, yeni çeşit kolonyalara da büyük ilgi gösterdi.

BERBER VE KUAFÖRLER YOĞUN ÇALIŞTI


Ramazan boyunca durgun bir sezon geçiren ve işlerin düzelmesi için bayramı bekleyen berber ve kuaförler, dün oldukça yoğun çalıştı.  

Bayram tıraşını son günlere bırakanlar, berberlerde uzun süre sıra beklerken, bayanlar da kuaför ve güzellik salonlarının yolunu tutmaya başladı. Bayrama bakımlı girmek isteyenlerin yarattığı yoğunluk nedeniyle berber ve kuaförler fazla mesai yapmak zorunda kaldı.

BALIKÇILARIN UMUDU BAYRAM SONRASINDA


Balık avı yasağının olması ve Ramazan boyunca vatandaşların et ve tavuk ürünlerini tercih etmesi nedeniyle zor günler geçiren balıkçı esnafının umudu bayram sonrasına kaldı.

Haftada en az iki kez balık tüketilmesinin, insan vücuduna sağladığı yararları dile getiren balıkçılar, Ramazan nedeniyle azalan satışların, bayramdan sonra normale dönmesini bekliyor.