GİZEM GÖRÜR

Ayrıca açıklamasına Keşan Kuaförler ve Berberler Odası yeni Genel Sekreteri’nin Duygu Çayır olduğunu da ekledi.

Açıklamasına “Hiç sakalsız bir genç gördünüz mü?” diyerek başlayan Kalkan,Ben de sakal seviyorum. Ben de sakal bırakıyorum. Ama sanki günümüzde gençler sakal işini biraz abartmaya başladı.” dedi.

ARTIK DAMATLAR BİLE SAKALLI

Sadece bayram traşı geleneğinin değil aynı zamanda damat traşı geleneğinin bile kaybolmaya başladığını söyleyen Kalkan, şöyle devam etti: “Genelde baktığınız zaman berber piyasası eskisi gibi değil. Bayram traşı algısı artık insanlarda kalmadı. Yok, ben traş olayım yok ayıp olmasın gibi bir algı kalmadı. Artık bayramları gençlerimiz sıradan bir gün gibi yaşamaya başladı. İşin ilginç yanı eskiden insanlar düğünlere gitmeden önce de berbere gelirdi. Düğüne tertemiz giderdi. Şimdi adam neden traş olsun ki düğüne giderken? Damat bile sakallı. Gençlerimizde sakal traşı olayı tamamen bitti.”

ARTIK ESKİSİ GİBİ İŞ YAPMIYORUZ

Artık bayram traşlarının eskisi kadar uygulanmamasını ekonomik zorluklara da bağlayan Kudret Kalkan, açıklamasını söyle tamamladı: “Bayram gelmesine rağmen sakal traşı için gelen olmadı. Eskiden bu zamanlar bayram traşları başlamış olurdu. Belki arife günü yoğunluğumuz olur ama eskisi gibi olacağını sanmıyorum. Zaten insanlar da ekonomik zorluklarla mücadele ediyor. Traş olmak lüks geliyor bile olabilir. Geçen sene ile bu seneyi kıyasladığımızda çok fark var. Artık eskisi gibi iş yapmıyoruz bu sadece bizimle alakalı da değil. Piyasa bozuk. Ekonomi bozuk. Maddi açıdan tüm esnaf sıkıntıda. Benim işlerim iyi gidiyor diyebilecek bir esnaf bulmak zor artık. Herkese iyi bayramlar dilerim.”