Geçen Ramazan Bayramı tatili sırasında, başta Erikli Sahili olmak üzere Saros Körfezi’nde yaşanan yoğunluk nedeniyle, ekmek sıkıntısının had safhaya ulaşması, bu durumdan olumsuz etkilenen vatandaşlar tarafından eleştirilmişti.

Bayram tatili sonrası basın mensuplarının konuyu, Keşan Belediye Başkanlığı ve Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası)’ya iletmeleri üzerine, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ile Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu birtakım açıklamalarda bulunmuşlardı.

Özcan, “Bayramın 2. günü fırınlar ekmek çıkaracaktı ama birçoğu çalışmadı. Enez’e bile buradan ekmek gitti. Bu mesleği yapan arkadaşlarımızın, iyi para kazanacakları bir zamandı. Ancak bu işletmeler bayramın ikinci günü işyerlerini açmadı. Kendi Oda’ları var. Sorumluları var. Sonuçta siz hizmetinizi verecek ve para kazanacaksınız. Böyle bir ortamda vatandaşa sıkıntı yaratmanın bir anlamı yok! Belki onların da kendi gerekçeleri ve sorunları var. Elemanları bayramda tatil yapacak ama bunları önceden düşünmeleri gerekirdi. Biz belediye hizmetlerini bu yoğunluk içerisinde vermeye çalıştık.” şeklinde görüş belirtirken, Helvacıoğlu da “Kapasitenin yetersizliğinden dolayı, altyapıda, trafikte, ekmek sağlamada sıkıntılar yaşandı. Ancak, talep fazla olunca stoklama da yetersiz kaldı. Fırınlarımız başta olmak üzere esnafımız daha tedbirli olmalı.” şeklinde açıklamada bulunmuştu.

Medya Keşan Gazetesi olarak, fırıncı esnafı ve işçilerin görüşlerine başvurduk. Keşan TSO’nun ilgili meslek komitesi başkanı ile Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı’nın şehir dışında olması nedeniyle, kendilerine ulaşamayınca, fırıncı esnafı ve işçilerle görüşen ekibimiz, bayramda yaşanılan ekmek sıkıntısının nedenini sordu. Adının açıklanmasını istemeyen fırıncılar, yaşanılan sıkıntı nedeniyle üzüntü duyduklarını ancak, talebin çok fazla olması nedeniyle arife gününden itibaren tam kapasite çalışsalar bile yine de istenilen miktarda ekmek üretemeyeceklerini söylediler. Bayram yapmanın kendilerinin de hakkı olduğunu kaydeden fırın işçileri ise, zaten zor şartlarda çalıştıklarını beyan ederek, “Bizler sabahın erken saatlerinden akşama kadar zor koşullar altında hizmet veriyoruz. Bayramlar dışında başlıca izin ve tatilimiz yok. Bayram yapmak ve bu süre içerisinde dinlemek istiyoruz. Bu sayede eşimize dostumuza ve akrabalarımıza zaman ayırabiliyoruz. Keşan Belediyesi de bayramlarda elini taşın altına koysun. Belediye Halk Ekmek Fabrikası fazla mesai yapsın ve sahillere hizmet götürsün. O zaman bu işin ne kadar zor olduğunu göreceklerdir.” dedi.