Keşan Şehirlerarası Otobüs Terminali İşletmecileri Derneği Başkanı Zafer Sarıkeçe, Ramazan Bayramı öncesi ve sonrası yaşanacak yoğunluk hakkında yaptığı açıklamada, otobüs firmalarının yoğunluğa hazır olduğunu söyledi.

Sarıkeçe, bayramla birlikte yazlık bölgelere doğru hareketliliğin başladığını vurgulayarak, durgun geçen Ramazanın ardından Keşan’daki sektörlerin canlanacağına inandığını dile getirdi.

“FİRMALAR EK SEFERLERE HAZIR”

Ramazan ayının, sadece otobüs sektörünü değil bütün sektörleri olumsuz etkilediğini kaydeden Zafer Sarıkeçe, şunları söyledi: “Keşan esnafını, Ramazan’ın sonuna yaklaşılması ile birlikte tatlı bir bayram telaşı aldı.  Şu anda bir hareketlilik söz konusu. Yurtdışından gelen turistlerin hareketliliği gözleniyor. Bayramla birlikte yazlık bölgelere doğru hareketlilik başladı. Sezon, bayramla birlikte iyice başlayacaktır. Bu sezonun diğer sezonlardan tek farkı önceki sezonlardan daha geç başlaması. Tahmin ediyorum ki biraz da uzun olacak. Eylül başına kadar devam eder. İnşallah bu sadece otobüs işletmecileri için değil tüm sektörde hareketlilik yaşatır. Keşan’da hizmet sektöründeki herkes hak ettiği karşılığı alır. Keşan’da Otobüs Terminali gidişlerde değil de dönüşlerde bir yoğunluk yaşayacaktır. Yaşanan yoğunluklara karşı gerekirse ek seferler koyacağız. Buna hazırlıklıyız. Firmalar ek sefer çıkarmaya hazır. Kısmetse buraya gelen misafirlerimizin geri dönüşlerinde bir yoğunluk ve kazanç yaşayacağız. Bölge insanı kazanır inşallah.”

“KÜÇÜK BİR ESKİŞEHİR YARATABİLSEK”

Eylülde üniversitelere kayıt için gelecek öğrencilerin sektördeki hareketliliği devam ettireceğinin altını çizen Sarıkeçe, “Keşan Terminalinde, bayramda ve sonrası bir yoğunluk olacak bir de 2 Eylülde öğrenciler gelecek. Onlar da bu hareketliliği artıracaktır. Üniversite öğrencileri bölgeye güç katmaya devam ediyor. Öğrenciler sektörü aktif tutuyor. Keşan, Eskişehir’i örnek almalı. Küçük bir Eskişehir yaratabilsek Keşan daha farklı bir yer olur. Zaman içinde neden Keşan da Eskişehir gibi olmasın?” dedi.

“BAYRAMDAKİ KAZALAR BİZLERİ ÇOK ÜZÜYOR”

Zafer Sarıkeçe,  sözlerini şöyle tamamladı: “Bayramlarımız bayram olmaktan çıkıyor bazen. Kazalar bizi üzüyor. Her şeyden önce uzun yolculuğa çıkan vatandaşların kurallara dikkat etmeleri gerekiyor. Gidecekleri yere 30-40 dakika geç gitsinler fakat diğer bayramlarda da hep birlikte olalım.”