GİZEM GÖRÜR

Cumhuriyet Meydanı’ndaki alanda sergilenen ve saat 12.00’de başlayan araç tanıtımına, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Salim Şevik, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Erhan Başaran, Zabıta Müdürü Yasin Paçaman ve İtfaiye Müdürü Muharrem Özşay katıldı.    

ARAÇ FİLOMUZU YENİLEMİŞ OLDUK

Tanıtımda bilgi veren Özcan, “Araçlarımızı Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’ne aldık. Bu müdürlüğümüzün faaliyet sahası genişledi. Daha önce alınan araçlarımız maalesef şimdi hurdaya çıktı. Keşan Belediyesi olarak İller Bankası kredisiyle şimdi 4 adet sıfır ve daha kaliteli ve donanımlı araçlar edindik. Kısa zaman önce de aynı krediyle iş makineleri almıştık. Araçlardan belki 1’i Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün hizmetlerinde kullanılabilir çünkü onların da araç ihtiyaçları var. Bu araçlarla araç filomuzu da yenilemiş olduk. Yayla’daki arıtma tesisimiz, ileride belediyeye geçecek olan Erikli’deki arıtma, Kumdere ve Rasim Ergene’deki tesislerimiz, Keşan’daki merkez atık su arıtma tesisimizle birlikte yoğun bir çalışma temposunda faaliyetler yürüteceğiz.” dedi.

BOZULAN YOLLA İLGİLİ ONARIMI ONLAR YAPMASI GEREKİRKEN BİZ YAPTIK

Erhan Başaran da araçların Devlet Malzeme Ofisi’nden temin edildiğini, her birinin 82 bin TL’ye mal olduğunu ifade etti ve alım nedeniyle Başkan Özcan’a teşekkür etti.

Başkan Özcan, açıklamasının devamında Kurtuluş Caddesi’nde yürütülen doğal gaz çalışmaları sonrası basında yer alan eleştiriler ve Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’nde kurulan pazarda yoğun yağış sonrası gelen eleştirilerle ilgili de konuştu.

Doğal gaz kazı çalışmalarını Zorlu Grubu’nun GAZDAŞ firmasının yürüttüğünü belirten Mehmet Özcan, “Bozulan yolla ilgili onarımı onlar yapması gerekirken biz yaptık. Vatandaşımız da ben de bu durumdan muzdaripiz. Gerekli uyarılar kendilerine yapılacak. Onlarla yapılan protokol gereği kazdıkları yerleri kısa zamanda onarmak gibi mecburiyetleri var. Her bozdukları yer için de Keşan Belediyesi’ne belli bir miktar para ödemeleri lazım. Daha önce bu işleyiş düzgün ilerliyordu ancak son 1-1,5 aydan beri vatandaşın hissettiği rahatsızlığı ben de hissediyorum. Biraz gevşeklikleri var. O saatte bizim ekiplerimizin üstüne vazife değildi orasını yapmak ama iş bize kaldı. Çünkü yollar bizim. O’nun görevi bunun görevi demeden görevi üstlendik ve vatandaşımız için yolu yaptık. Ancak işin faturası onlara çıkacak.” dedi.

ELEŞTİRİ OLSUN DİYE ELEŞTİRMEK KOLAY

Özcan, Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi Meydanı’nda kurulan pazarda yoğun yağış sonrası gelen eleştirilerle ilgili de şunları söyledi: “El insaf. Öyle şiddetli bir yağmur yağdı ki. 2 saat sonra içerde biriken su var mıydı? Eleştiri olsun diye eleştirmek kolay.”