Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün yaptığı açıklamada, çalışmaları uzun bir süre aralıksız bir şekilde devam eden Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri inşaatında işlerin son zamanlarda iyi gitmediğine ve adeta durma noktasına geldiğini belirtti.

Özcan, “Müteahhit firma son 4 aydır işleri iyice yavaşlattı. Öyle ki bir hak ediş bile hazırlayamadılar. Biz Keşan Belediyesi olarak bundan 20 gün kadar önce kendilerini noter kanalıyla bir ihtarname göndererek, gerekli yasal uyarıyı yaptık. ‘Gelin tekrar hazırlayacağımız bir program dahilinde işe devam edin’ dedik. Noter kanalıyla gönderdiğimiz ihtarnamenin süresi bu hafta sonunda bitiyor. Şu an için bunun sonucunu bekliyoruz.” dedi.

“İNŞAAT YÜZDE 52 SEVİYESİNDE KALDI”

Pazaryeri inşaatı için İller Bankası tarafından yapılan ödemelerde hiçbir sıkıntı olmadığını hak edişlerin bugüne kadar düzenli bir şekilde ödendiğini de kaydeden Mehmet Özcan, “Şu an için pazaryeri inşaatımız tam olarak yüzde 51.9 seviyesinde. Biz önümüzdeki Pazartesi gününe kadar müteahhidin gelip bir program sürecinde işe devam edeceğini bildirmesini bekleyeceğiz. Eğer böyle bir gelişme olmazsa gereğini yapacağız. Eğer müteahhit gelip işine başlamaz ise ihalenin iptali yoluna gidip geri kalan işi tekrar ihaleye çıkaracağız.” şeklinde konuştu.

Başkan Özcan, bu olumsuz gelişmenin pazaryeri inşaatının teslim süresini bir müddet için uzatabileceğini de sözlerine ekledi.