Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün yaptığı açıklamada, Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün geçen Çarşamba günü, Keşan’a bir gençlik merkezi yapımı için yer talebinde bulunduğunu ve bunu olumlu karşıladıklarını bildirdi. Özcan, açıklamasında ayrıca Keşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından talep toplanmaya başlanan Sosyal Konutlar ile ilgi olarak konuştu ve “Bu iş keşke bizim bir süre önce önerdiğimiz şekilde Kentsel Dönüşüm Projesi ile birlikte yürütülseydi” dedi.

1.5 YILDIR GÜNDEMDEYMİŞ

 İl Gençlik Spor Müdürü Serhat Ocak ile geçen Çarşamba günü telefon görüşmesinde bulunduğunu söyleyen Özcan, şöyle konuştu: “Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Keşan’a bir gençlik merkezi yapımı söz konusu. Bu konu 1,5 yıldır gündemdeymiş. Müdür bey telefonda bunun için uygun bir yer bulamadıklarını söyledi. Ardından AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hakan Çevikel telefon etti.  Keşan belediyesi olarak böyle bir arsa talebiyle karşılaşmamız geçen Çarşamba günü oldu. İmar planlarımızda Toplu Konut Alanı’nda kültür ve spor tesisi olan bir alanımız var. 10 dönümlük yer talebinde bulunuluyor. Konuyla ilgili projenin hazır olduğunu ve 3 milyon TL’lik maliyeti olduğunu öğrendik. Bizim alanımız 15 dönüm büyüklüğünde ve buna göre proje revize edilebilir. Nasıl olsa Bakanımız buralı. Projeye 1-2 milyon TL ilave de olabilir. Bu da Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun bir lütfu olur. Dolayısıyla Keşan’a spor salonu, gençlik kursları, sosyal aktivitelerin yapılacağı iyi bir proje olduğunu gördük. Bu konuyu önümüzdeki Kasım meclisi öncesinde kendi grubumuzla görüşeceğiz. Ancak olumsuz bakılacak bir proje değil. Sonuçta el birliği ile Keşan’a 5 milyon TL’ye yakın bir yatırım olabilir. Ben tek başıma karar mercii değilim. 25 kişinin çoğunluğu bu konuda olumlu görüş bildirmeli. ”

UZATILAN ELE EL UZATILIR

 Konuyla ilgili olarak İl Gençlik Spor Müdürü Serhat Ocak’ın Keşan’a ziyarette bulunduğunu ifade eden Mehmet Özcan, “Planlarımızda belirttiğimiz yeri gördüler. Uygunluğu kanaatinde mutabıkız. Orada da toplu konut alanının gelişimine ivme verecek, yani gelişmeyi hızlandıracak bir yapılaşma olur. 2 amaçlı bir proje olur. İl Gençlik Spor Müdürlüğü yer talebinde bulundu. Bu konuda Aralık ayı sonuna kadar zamanımız var. Yoksa ödenek geri dönecek. Devlet eliyle bir şey gelecek, buna neden diyelim. Uzatılan ele el uzatırız.”

SOSYAL KONUTLARI, KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ ÇİN KULLANABİLİRDİK

Başkan Özcan, dünkü açıklamasında, hafta başında başlayan TOKİ Sosyal Konutları başvurularına da değindi. Başvuruların başladığını kaydeden  Özcan, “1 yıldır konutları Kentsel Dönüşüm Projesi içine dahil ederek kullanılması önerisinde bulunuyoruz. Çünkü dönüşüm projesi hazır. Ama burada en büyük sıkıntı dönüşüme başladığımız zaman insanları nerelerde ikamet ettireceğiz? Bu konuda Bakanlık Valilik ve Belediye mutlaka birlikte hareket etmek zorunda. Hazır 730 konut yapıldı yeni konutlar yapılana kadar projeden etkilenen vatandaşlarımız orada kalsınlar. Konutlar bitene kadar kira da almayalım. Burası dönüşüme uğrasın, istersen orasını vatandaşlara bedavaya ver. Değişik alternatifler oluşabilir. Keşan’a gelmiş büyük bir yatırımdır bu ve bir işe yarasın. Ne dere yataklarını kaldırmış olacağız, ne işgalli gecekondu sorununu önlemiş olacağız ne de dönüşüm projesine bir katkı olacak. Konut sorunumuz da bitmeyecek” dedi.