Keşan Belediyesi, vatandaşların gün içinde en çok kullandığı yerlerin başında gelen, hastane, otel, iş merkezleri, dershane, okul gibi umuma açık yerlerin asansörlerini denetledi.
Dün gerçekleştirilen denetimlerde Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Ayşegül Arslan Aydın’ın koordinesinde, Zabıta görevlileri, Recep Kirezli, Recep Karasu’dan oluşan ekip asansör denetimlerinde bulundu.
Denetimlerde kırmızı etiketi bulunan asansörler,  gerekli işlemleri zamanında yaptırmadıkları için 24 Haziran 2015 tarih ve 29396 Sayılı Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği’ne istinaden mühürlendi.
Her gün fark etmeden kullandığımız ama günlük yaşamımızı çok kolaylaştıran asansörlerin denetlenmediği sürece çok tehlikeli makinelere dönüşebileceğini ifade eden Ayşegül Arslan Aydın, asansör denetimi konusunda vatandaştan, bina sorumlusuna ve asansör firmasına kadar herkese çok ciddi sorumluluklar yüklendiğine vurgu yaptı.Arslan Aydın, şunları söyledi: “Bina sorumluları, Keşan Belediye Başkanlığı’nın protokol imzaladığı, Bakanlıkça akredite olmuş AYK teknik muayene hizmetlerini veren kuruluşa yıllık periyodik kontrollerini yaptırmakla sorumludur. Yıllık periyodik kontrollerini yaptıran ve kırmızı etiket alan asansörlerin 30 gün içerisinde raporlarında belirtilen eksikliklerinin giderilmesi gerekmektedir. Sarı renk etiket almış asansörlerin sorumluları 60 gün, mavi renk etiket almış asansörlerin sorumluları 12 ay içerisinde bu iyileştirmeleri yapmak zorundadırlar. AYK teknik muayene hizmetlerini veren kuruluşun her bir asansör için bina sorumlularına ilettiği bir nüshası de belediyemize iletilmektedir. Teknik açıdan bu raporlar incelenerek öncelikli olarak güvenlikle ilgili çok risk taşıyan asansörler mühürlenmekte. Söz konusu yönetmelik gereği gerek asansörlerin yıllık kontrollerinin yaptırılması gerekse yıllık kontrolü yapılmış asansörlerde kırmızı renk yani kullanılması sakıncalı olan asansörlerin iyileştirmelerinde göstereceğiniz duyarlılık için şimdiden teşekkür ediyorum.”