Keşan Belediye Meclisi’nin mayıs ayı ilk toplantısı dün yapıldı.

Keşan Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen ve saat 17.00 sıralarında başlayan toplantıya, Belediye Başkanı Mehmet Özcan başkanlık etti.

Bağımsız Belediye Meclisi Üyesi Orhan Süzen, AK Partili Belediye Meclisi Üyesi Bayram Ay ile CHP’li Belediye Meclisi üyeleri Serdar Dinçer ve Mustafa Yavaş’ın mazeretleri nedeniyle izinli sayıldıkları toplantıda çeşitli gündem maddeleri görüşüldü.

2012 YILI KESİN HESABI, PLAN BÜTÇE KOMİSYONU’NA HAVALE EDİLDİ

Gündemin 1’inci maddesinde, 2012 Yılı Kesin Hesabı’nın meclisçe görüşülmesi konusu ele alındı. Belediye Kanunu’nun ilgili maddeleri uyarınca, konunun Plan ve Bütçe komisyonu’nda görüşülmesi ve en fazla 20 gün içerisinde bir rapor hazırlanarak, meclise sunulması oybirliğiyle kabul edildi.

MECLİS, BU YIL DA AĞUSTOSTA TATİL YAPACAK

Gündemin 2’nci maddesinde, “5593 Sayılı Belediye Meclisi Kanunu”nun 20’nci Maddesi gereğince meclisin tatil ayının belirlenmesi konusu ele alındı. Mehmet Özcan, meclisin yıllardan beri ağustos ayında tatil yaptığını belirterek, bu geleneğin sürdürülmesini önerdi. Yapılan oylamada, Keşan Belediye Meclisi’nin bu yıl da ağustos ayında tatil yapması oybirliğiyle kabul edildi. 

BORSA’NIN İTİRAZI REDDEDİLDİ

Gündemin 3’üncü maddesinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden gelen evraklar görüşüldü. İstasyon Mahallesi 50 Ada 42 ve 33 No’lu parseller ile 100 Ada 40 No’lu parsellerin bulunduğu alanın, 10 Temmuz 1984 tarihindeki planda Askeri Bölgede kaldığı ve Keşan Ticaret Borsası’nın talebiyle hazırlanan plan tadilatında, Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı olarak belirlendiği ifade edilerek, söz konusu bu alanda daha önce Eğitim Tesisleri Alanı olarak yapılan plan tadilatına, askı süresi içinde Ticaret Borsası Meclis Başkanı tarafından itiraz edildiği belirtildi.

Gruplar adına yapılan konuşmalarda, Eğitim Tesisleri Alanı uygulamasının devam etmesi ve Borsa’nın itirazının reddine karar verildi.

KANAL AÇMA

ARACI ALINACAK

Gündemin 4’üncü maddesinde Fen İşleri Müdürlüğü’nden gelen evraklar görüşüldü. Keşan’daki iş yoğunluğuna cevap vermek amacıyla, Keşan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde kullanılmak üzere 1 adet kombine kanal açma aracı satın alınması isteği oy birliğiyle kabul edildi.

ÖNERGELER GÖRÜŞÜLDÜ

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından, verilen önergeler ele alındı. İlk olarak, Keşan Aşağı Zaferiye Mahallesi’nde Korucudere ve Enez şosesinde mülkiyeti Aydın İstek adına kayıtlı, 18 Pafta 319 Ada 17-15 ve 31 No’lu parsellerin tarım alanı sınırları içerisinde kaldığı ve Aydın İstek tarafından, Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı’na çevrilmesinin istendiği kaydedildi.

Belediye Başkanı Mehmet Özcan, talep sahibi Aydın İstek’in aynı zamanda belediye meclisi üyesi olmasının kafaları bulandırmaması gerektiğini belirterek, “Belediye Meclisi üyelerinin de ticaret yapma hakkı var. Ayrıca bu belediyeyle yapılan bir iş de değil. Bunun yanısıra, 1/25 binlik planlarda da sözkonusu bölge Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı olarak öngörülüyor. Ancak bu planların çıkması 1-2 yıllık bir olay. Plan tadilatını istek sahibi yaptıracağı için belediyeye herhangi bir külfeti de yok. Bu nedenle biz herhangi bir sakınca görmüyoruz.” şeklinde konuştu.

Yapılan görüşmeler sonucunda, söz konusu istek, teknik olarak incelenmesi için İmar Komisyonu’na havale edildi.

2’nci önergede ise İspatcami Mahallesi 28 Ada ve 16 parselden geçen imar yolunun, mevcut araziyi ikiye böldüğü ifade edilerek, 18-19 ve 17 parselleri bölen yolun, 16’ncı parsele kaydırılması konusu ele alındı. Yapılan görüşmede, aynı ada üzerinde yapılacak değişlikliğin herhangi bir mağduriyete yol açmayacağı belirtilerek, söz konusu istek, oy birliğiyle kabul edildi.

İKİNCİ OTURUM 23 MAYIS’TA

Gündem maddeleri ve önergelerin görüşülmesinin ardından Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, ikinci oturumun 23 Mayıs 2013 Perşembe günü yapılacağını ve toplantının saat 17.00’de başlayacağını belirterek, oturumu kapattı.