Keşan Belediyesi, Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan önderliğinde projelendirdiği ve Trakya’da belediye eli ile yapılan en büyük yatırım olma unvanını da elinde bulunduran Keşan Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’ndeki, ferah, vatandaşa hizmet odaklı, şeffaf belediyecilik örneği şeklinde dizayn edilen yeni hizmet binasına taşındı ve dün ilk mesai nedeniyle tören düzenlendi.

Saat 09.30 sıralarında başlayan törene; Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan ve Eşi Şengül Özcan, Keşan Cumhuriyet Başsavcısı Alper Arıtan, İlçe Emniyet Müdürü Göksel Demiralp, İl Genel Meclisi üyeleri, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, ticaret oda ve borsa başkanları, esnaf odaları başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, belediyedeki daire amirleri ve belediye personeli ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, Keşan ve Keşan Belediyesi adına tarihi anlardan birinin yaşandığına işaret ederek, “Geçen cuma günü eski binamızdan buraya taşındık. Oradayken tatlı bir hüzün çöktü içime. 13 yılı aşkın süre görev yaptım orada. Sevindim, çünkü daha iyi bir yere gidiyoruz diye. 30 milyon TL’ye mal ettiğimiz bir yer burası. Şu anda mal etmeye çalışsanız 50-60 milyon TL’ye mal edersiniz. Daha geniş kapsamlı bir açılış törenimiz olacak. Ama istedik ki geleneklerimize göre bir kurban keserek, besmele çekerek ilk mesai iş günümüze başlayalım. Yeni binamız ve tesisimiz Keşan’a hayırlı olsun. Resmi açılışımızda yeniden görüşmek üzere.” dedi.

Açılışın ardından İlçe Müftü Vekili İsmail Hergül’ün yaptırdığı dualar eşliğinde kurban kesildi. Konuklar, daha sonra açılış kurdelesini keserek belediye birimleri ve başkanlık makamı ve meclis odasını gezerek Başkan Özcan’dan bilgi aldı.

Başkan Özcan, gün boyu yeni hizmet binasına taşınma nedeniyle misafirlerini ağırladı.