Keşan Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Ufuk Kanışkan, geçen Çarşamba günü Keşan Ortopedik Engelliler Derneği ve Keşan Engellileri Koruma Derneği’ni ziyaret etti.

Kanışkan, Keşan Ortopedik Engelliler Derneği’nde Yönetim Kurulu Başkanı Taner Aykut, Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Yaman ve dernek üyesi Rıfat Bulut, Keşan Engellileri Koruma Derneği ziyaretinde ise Başkan Yardımcısı Salim Gül ve Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Aydemir ile sorunlar ve çözüm önerileri konusunda bilgi alışverişinde bulundu. 

“ENGELLİLERİN SORUNLARININ ORTADAN KALDIRILMASINA GAYRET GÖSTERECEĞİZ”

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre; dünya üzerinde 500 milyon engelli yaşadığını hatırlatan Ufuk Kanışkan, şunları söyledi: “Türkiye’de ise 8,5 milyon kişi engelli bulunuyor. Ne yazık ki, fiziksel işlevlerdeki yetersizlikler ve bunların hareket yeteneği üzerinde yarattığı sınırlamalar bireyi toplumdan uzaklaştırıyor. Belediyecilikte engelliler için proje, uygulama ve hizmetlerde pozitif ayrımcılık yapılmalıdır. Engelli bireyleri topluma kazandırmak ve hayatlarını kolaylaştırmak, sahip oldukları beceri ve yetenekler doğrultusunda iş imkanları sağlamak, üretken ve verimli bireyler olmaları konusunda destek olmak, bu alandaki kitle örgütleriyle işbirliği yapılarak onlara yaşam merkezleri, sosyal alan ve donatılar sunmak çağdaş belediyeciliğin gereğidir. Engellilerin önündeki tüm engellerin ortadan kalkması için bu konuda samimi ve gayretli olacağız.”