İl Bank Genel Müdürlüğü'nden Aslı Olgun ve Barış Bak, İl Bank A.Ş. İstanbul Bölge Müdürlüğü'nden Celal Oğuz Esen, Mehmet Bakırtaş ve Yıldıray Yıldırım Keşan'da yenilenebilir enerji tesislerinin kurulabilmesi için saha çalışması yapmak üzere dün Keşan'a geldi. Saat 14.00 sıralarında Belediye Başkanı Mehmet Özcan ile görüşme yapan ekibin, 3 gün boyunca Keşan ve çevresinde etüt çalışması yapacağı belirtildi.

B PLANI YAPACAK KONUMDA DEĞİLİZ

İl Bank'ın 2013 yılında, alt yapı ve üst yapı yatırımları dışında yenilenebilir enerji kaynakları ile ilgili destek vereceğini açıkladığını belirten Özcan, “Bizim bir başvurumuz olmuştu. Bugün bölgemize 2. kez etüt çalışması için geldiler.” dedi. Enerjinin tüm dünyada ciddi bir sıkıntı olduğunu ve özellikle de hidroelektrik, rüzgar enerjisi, güneş enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının dünya gündeminde olduğunu söyleyen Mehmet Özcan, “İşin ucundan tuttuk. Mevzuat gereği kendi ihtiyacına yönelik bu tür yatırımları yapacak olanlara birtakım kolaylaştırmalar var. Biz de kendi ihtiyacımızı karşılamak üzere, tükettiğini üretmeye yönelik lisanssız olarak bin megawata kadar tesis kurabiliyoruz." şeklinde konuştu.

“ARAYIŞLARIMIZI PROJELENDİREMEZSEK, YETİŞMEMİZ MÜMKÜN OLMAYABİLİR”

Önümüzdeki aylarda faaliyete girecek Atık Su Arıtma Tesisleri ve 2015 yılından itibaren bedelinin belediyeye geçeceği sokak aydınlatmaları ile belediyenin enerji giderlerinin artacağını ifade eden Mehmet Özcan, “Yenilenebilir enerji kaynakları arayışlarımızı şimdiden projelendirmezsek, o zamana kadar yetiştirmemiz mümkün olmayabilir. , bunlar araştırılacak. Ortalama 1 buçuk yıla kadar sonuçlanacağını düşünüyoruz.” dedi.