Keşan Galericiler ve Otomobilciler Sitesi Başkanı Ali Uslu, dün yaptığı açıklamada,  ikinci el otomotiv satışlarında bu yılın ilk 6 ayında durgun bir iş sezonu geçirdiklerini ancak yapılacak ayçiçeği ve çeltik hasadı nedeniyle yılın geri kalan döneminde işlerin artacağı yönünde olumlu beklentilerinin olduğunu söyledi.

2013 yılının ilk 6 ayını oldukça durgun geçirdiklerini belirten Uslu, bu durumun buğday hasadı ile birlikte kıpırdamaya başladığına ancak çiftçinin gerçekleştirdiği bu ilk hasat ile öncellikle güncel borçlarını ödemeye özen gösterdiğine dikkat çekti. Önümüzdeki günlerde ayçiçeği ve ardından çeltik hasadının başlayacağını belirten Uslu, genel görünüm itibarıyla mahsulün şu anki durumunun çok iyi olduğunu kaydetti. Uslu, “Göründüğü kadarı ile bu yıl bölgemizde ayçiçeği ve çeltik hasadı iyi olacak. İnşallah devlet kontrolünde verilecek olan fiyatlar da biraz iyi belirlenirse piyasalara para girer. Ben bu konuda kendi açımdan ümitliyim. Ayrıca önümüzdeki kısa dönemde bir yerel seçim de var. Bu nedenle de devletin tabana biraz para aktaracağını ve piyasaları rahatlatacağını düşünüyorum. Bu siyasi bir olay, pek fazla ümit bağlanacak bir durum değil ama yine de ümitliyiz” dedi.

İLK ALTI AY BOŞA GEÇTİ

Tarımdan gelecek paranın sadece otomotiv piyasasını değil bunun yanı sıra diğer piyasaları da rahatlatacağını düşündüğünü ifade eden Uslu, “İnşallah bu ümitlerimizde bu yıl yanılmayız. 2013 yılının ilk 6 ayını hiç yaşamadık farz ettik ama inşallah ikinci 6 ayda beklentilerimiz yerine gelir ve rahat bir nefes alırız” diye konuştu.

Ramazan Bayramı nedeniyle piyasaların 3-5 gün canlandığını ve ikinci el otomotivde bir hareketlenme yaşandığını ancak bunun geçici olduğunu belirten Uslu, “Bayram üzeri yapılan satışlar ile bizim sektörde biraz rahatlama görüldüğünü söyleyebiliriz ama uzun süreden beri durgun olan piyasa bu 3-5 günlük oynama ile rahatlayacak gibi değil” şeklinde konuştu.

SEÇİM VAR, HÜKÜMET PİYASAYI RAHATLATABİLİR

Geçtiğimiz seçim yıllarında iktidarlar tarafından piyasaların para yönünden rahatlatıldığını ve bu sayede işlerin açıldığını dile getiren Uslu:Bu seçim döneminde de aynı olur mu olmaz mı bunun yorumunu yapmak istemiyorum. Çünkü şu an ülkemizde bir alternatifsizlik var. Şu anki hükümetin gücü belli. Hükümetin havasında olmasından dolayı da bu konuda pek rahatlama yapacağını sanmıyorum” dedi.

Uslu, açıklamasının sonunda Trakya’da ticaretin tarıma dayalı olduğunun altını çizerek, ayçiçeği ve çeltik hasadının başlamasıyla birlikte çiftçilerin eline toplu para geçeceğini ve bununla birlikte tüm piyasaların biraz daha rahatlayacağını söyledi.