Bursa'nın Yıldırım Belediyesi ile Beyendik Belediyesi arasında Kardeş Belediye Protokolü imzalandı.
Yıldırım Belediyesi'nin Mayıs ayı olağan meclis toplantısında Keşan’a bağlı Beyendik Belediyesi ile kardeş belediye olunması konusunda karar alınmıştı. İlerleyen dönemlerde ortak projelerin gerçekleştirilmesi yönünde adımlar atılması planlanan protokolün imza töreni Yıldırım Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda yapıldı. Yıldırım ilçesinin 20'ye yakın kardeş şehrinin olduğunu ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Anadolu’da, Balkanlarda, Amerika'da dahi bir kardeş şehrimiz var. Protokolle kağıt üzerinde böyle bir imza atacağız ama gönüllerimizde kalben ağabeylik-kardeşlik hukuku içerisinde gerçekleştirmiş buluyoruz. Bu kardeşliği sürdürecek adımları da Beyendik Belediyemizle hep birlikte atacağız. Kültürel, sportif etkinliklerin yapılmasını çok önemsiyorum. Birbirimize ihtiyacımız var. Büyük-küçük ayrımını gözetmiyoruz. Tecrübe paylaşımını yapacağız. Yıldırım ilçesindeki belediye hizmetleriyle ilgili bilgi ve tecrübeleri Beyendik Belediyemizle paylaşacağız. Teknik konularla birbirimize yardımcı olacağız. Bu kardeşliği önümüzdeki dönemde de sürdüreceğiz." dedi.
USLU: 3 DÖNEMDİR HİZMET SEVDASIYLA GÖREV YAPIYORUZ
Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu da, şunları söyledi: "Beyendik Belediyesi'nin kardeş belediyeliği layık gören başta Sayın Yıldırım Belediye Başkanım İsmail Hakkı Edebali'ne ve meclis üyelerine teşekkür ediyorum. 3 dönemdir millete hizmet sevdasıyla görevimizi imkanlarımız ve fırsatlarımız doğrultusunda sürdürüyoruz. Büyük aile olmanın mutluluğunu bizlere yaşattığı için saygıdeğer bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu'na saygılarımı sunarım."
KAYMAKAM TEBRİK ETTİ
Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın da protokol imza törenin yaptığı konuşmada belediyeler arası kardeşlik anlaşmalarına büyük önem verdiğini söyledi. “Bir kaymakam olarak bu imzalara şahit olmaktan gurur duyuyorum” diyen Aydın, atılan bu adımın Yıldırım ve Beyendik için hayırlı olmasını diledi.
Konuşmaların ardından iki belediye başkanı Kardeş Belediye Protokolü’ne imza attı.
KARDEŞ BELEDİYE PROTOKOLÜ
Yıldırım ve Beyendik arasında sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda ortak payda sağlayarak işbirliği geliştirmek için gerçekleştirilen protokol Yıldırım Belediyesi’nde düzenlenen törenle imzalandı. Yıldırım Belediye Meclisi kararıyla kabul edilen protokol ile iki belediye çevre, eğitim, kültür, sosyal politikalar- idari ve teknik kapasitelerin geliştirilmesinden, turizm ve ticaretin geliştirilmesine dek pek çok alanda işbirliği ve deneyim paylaşımı yapma imkanı bulacak. Belediyeler arası deneyim paylaşımı ve çalışanlara sağlanacak eğitim imkanının esas olduğu protokolde, idareler arası işbirliği konusunda ortak plan hazırlanması ve uygulanması, yerel kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşları arasında diyaloğun artırılması amaçlanıyor.