AYŞİN SEÇİL GEZER

Belediye Başkanı Nuran Uslu, sondaj vurulan alanda incelemelerde bulunurken, bilgi aldı.

Sondaj vurulan alanda basın mensuplarına açıklama yapan Uslu, açılan sondaj kuyusu ile su probleminin önüne geçeceklerini dile getirdi.

BELDEMİZİN SU İHTİYACINI BURADAKİ KUYUDAN KARŞILAYACAĞIZ

Beldede yıllardır su sıkıntısı yaşandığını belirten Nuran Uslu, “İçme suyumuzu beldemizdeki göletten alıyorduk. Ancak gölette su seviyesi düştükçe ve aşırı yağışlarda sıkıntılar oluyordu. Suda koku ve bulanıklık oluyordu. Bunun üzerine araştırmalara başladık. Beldemizin etrafında yer altı suları çok yüksek seviyede değil. Bunun üzerine İLBANK ile bir çalışma yaptık. İhtiyacımızı karşılayacak suyu Esetçe Ova mevkiinde bulduk. Suyun bulunduğu alanı satın aldık. Beldemizin su ihtiyacını buradaki kuyudan karşılayacağız. Bol miktarda su çıktı. Saniyede 55 litre su geçiyor. Bizim için yeterli bir miktar.” dedi.

HEDEFİMİZ TEMMUZ AYINDA SU VERMEK

Uslu, sözlerini şöyle tamamladı: “40 gün içerisinde sondaj çalışmalarının tamamlanmasını bekliyoruz. 2 kuyu vuracağız. Kuyuların derinliği 250 metre olacak. Buradan Beyendik Beldesi’ne şebeke hakkı çekilecek. Daha sonra ise belde içerisinde şebeke hatları komple değişecek. Hedefimiz Temmuz ayında su vermek. Şu anda sondaj çalışmaları 30 metre civarında. 1 ayda iki kuyu bitecektir. Projenin bedeli 4 milyon TL civarında. Büyük projelerimizden birisi. Kanalizasyon yapım işinin de ihalesi bitti. Bu da belde açısından önemli bir proje.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ