HABER MERKEZİ

İlk olarak 17 Temmuz 2017 tarihinde gazetemizin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Bülent Saylam tarafından kaleme alınan yazıda kendisine İlçe Başkanlığı ile ilgili bir ismin zikredilmesinden sonra ‘Keşan’a nasıl bir İlçe Başkanı olmalı’yı anlattı. Saylam, yazısında İlçe Başkanlığındaki özellikleri şu şekilde sıralamıştı: “İlçe başkan adayım bütün yerel gazeteleri okuyacak partisiyle ilgili gelen eleştirileri okuyup onlar hakkında kısa sürede basına cevap verecek. Keşan’ın sorunlarına hakim olacak. En azından dünya klasiklerinin yarısını okumuş olacak, mizah dergilerine yabancı olmayacak en az 4 ulusal gazete okuması lazım. En azından bir ekonomi, tarım konulu aylık dergi okuyacak. Cenaze, düğün ve etkinlilerde seyahat etme engeli olmayan bir ilçe başkan istiyorum.”

Ardından 26 Temmuz 2017 tarihinde sosyal medyadan 25. Dönem CHP Edirne Milletvekili aday adayı, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Mustafa Bezbaş da CHP Keşan İlçe Başkanlığı ile ilgili görüşlerini paylaştı. Bezbaş, Saylam’ın görüşlerine yer verirken kendisi de İlçe Başkanının, İlçe Başkanı adayının oluşturacağı yönetimin topluma güven vermesi vurgusunu yaptı. Bezbaş’ın görüşüne karşı olarak İlçe Başkanının elit mi olması yönünde yorumlar geldi. Elit görüşüne karşılık da eğitimli ve donanımlı kendini geliştirmiş komplekslerinden arınmış, toplum ile iç içe olması gerektiğini savunan yorumlar yer aldı.

Bir başka yorumda da ilçe başkanı adayının modern dünya insanı dış görünüşüyle değil kafa yapısıyla da örnek bir insan, çağın gereklerini yerine getiren bir insan, sadece ilçe başkanı değil, belediye başkanı adayı da böyle biri olmalı şeklinde görüşler de yer aldı.

Bezbaş’ın İlçe Başkanlığı ile ilgili düşüncelerini aktardığı ve sosyal medyada paylaştığı yorumu şu şekilde: “Hans ve Değirmenci: Oskar Wilde'nin karakterleri Türkiye'de yaşamıyor mu zannediyorsunuz. Bülent Saylam’ı aramış İlçe Başkanı adaylarımızdan birinin yakını destek istemiş Bülent Saylam destek koşullarını sıralamış: Dünya klasiklerinin yarısını okumuş olacak, her gün bir günlük gazete okuyacak; gündemi takip edecek, düğün ve cenazelere ayıracak vakti olacak. Birkaç gündür beni de bu konuyla ilgili çok arıyorlar telefonu açacak vaktim olduğunda dilimin döndüğünce ben de İlçe Başkan adayı olacak arkadaşlardan beklentilerimi kendilerine söylüyorum; ama çok merak eden var, bir kez daha tekrar ediyorum İlçe Başkan adayı etrafında toplanacak yönetim oluşturacak insanlar topluma güven vermeli 'Koşullar ne olursa olsun alın teriyle evine helal ekmek götürdüğü toplum tarafından görülen insanlar olmalı, toplumun nefret ettiği panta tipleri, yanında gezdirmemeli, İlçe Başkan olmayı düşünen insan yanında gezdirdiklerine bakacak, siyasette başarılı olmuş insanlar değişik çevrelere gittiklerinde o çevreyle ilgili araştırma yaparlar ve o çevrede kimin itibarı yüksekse onunla görüntü verirler ki o bölgedeki insanlar da o görüntüde kendilerini görür ve misafiri sahiplenir. Her koşulda partisine oy vermek önemli bir kriterdir benim için rakip olmak ile düşman olmayı ayırmak da önemlidir. Ama en çok tutarlı mı ona bakarım, dava adamı mı parti etkinliklerine katılıyor mu? Açın, işsizin halinden anlıyor mu benim için önemlidir. Her gün masasına onlarca işsiz öğretmen başvurusu gelen bir eğitim yöneticisi olarak işsiz insanlara iş bulmak için mücadele ediyor mu? En azından çaba gösteriyor mu bu önemli benim için. Atasözlerini bir dilci olarak çok önemserim ve hep aklımda durur ve insanlar için bir yargıda bulunacaksam arkadaşlarına bakarım atasözünü hatırlarım. Siyaset yapacak adamın bir kaç parfüm, gardırop konusunda bilgisi ve tercihleri olmalı, toplum içinde oturmayı, kalkmayı, konuşmayı bilmeli. Ayrıca işi gücü olan genç insanların İlçe Başkanı olmasına karşıyım örneklerinin hepsi sorun yaşadı üzüldü, siyaset toplum için yapılan yüce bir görevdir. İlçe Başkanlığı da partiye hizmettir. Bu hizmeti yaparken insanlar kendi çoluğunun çocuğunun rızkını da düşünmelidir. İlçe Başkanlığı görevini layıkıyla yerine getiren eski ve yeni İlçe Başkanlarımıza da şükranlarımı sunuyorum. Aday olacak arkadaşlara da başarılar diliyorum. Ben oyumu tavrı olan tarzı olan güç odaklarına değil kendine güvenen, duruş olarak işsizin aşsızın haklının yanında olacak adaletli davranabilen rüzgara göre savrulmayan adaya vereceğim. Biliyorum ki çeşitli gerekçelerle bu partiye üye olamamış ama her seçimde sandığa gidip tereddüt bile etmeden partimize oy veren insanların da duygularına tercüman olmalıyım.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ