Birol ÇALEN

Uzun yıllar başarılı bir dershaneci olarak tanıdığımız son dönemde Medya Keşan Gazetesi’yle birlikte gazetecilik alanına giriş yapan; farklı üslubu, karakteristik duruşuyla siyasal bir figür haline gelen Mustafa Bezbaş’la yeni ortaklık girişimi Aden Koleji, geride bıraktığımız adaylık süreci ve gelecek dönemdeki planlarına ilişkin değerlendirmelerini konuştuk.

ADEN KOLEJLİ OLMAYI BAŞLI BAŞINA BİR MARKA OLABİLECEK BİR AŞAMAYA TAŞIMAK İSTİYORUZ

B.Ç: “Sayın Bezbaş Aden Koleji sizin için yeni bir alan, yeni bir heyecan. Bu ortaklıkla ilgili, Kolej ile ilgili kamuoyuna söylemek istedikleriniz nelerdir?”

M.B: “Bildiğiniz gibi Aden Koleji adına Sadık Bey’in yapmış olduğu bir açıklama oldu. ‘Okulumuzu daha da iyi yerlere taşımak adına ortaklıklara açığız’ diye. Biz en başından bu yana dershaneciliğimizi okulla taçlandırma niyetindeydik. Aden Koleji’nin kuruluşunda da ortaklık görüşmelerimiz olmuş ancak sonuca ulaştıramamıştık. Bu çağrıyla birlikte biz de teklifimizi ve hedeflerimizi ortaya koyduk. İlke ve hedeflerimiz uyuştuğu için güçlerimizi birleştirme kararı aldık. Kısacası iki taraf da bu ortaklığı istedi. Sonuç olarak birlikte çok daha iyi seviyelere ulaşabileceğimize inanıyorum. Nitekim Sadık Bey’in kamuoyuna yaptığı açıklama sonrasında işi ve mesleği okulculukla hiçbir zaman örtüşmeyen bir dolu insan Aden Koleji’yle ilgilendi. Bunlar arasında salt beni engellemek adına ortaya çıkmış olanlar da vardı. Ancak Sadık Bey bilgi birikimimiz, mesleki tecrübemiz, sosyoekonomik durumumuz, ilke ve hedeflerimizin ortaklaşması nedeniyle bizi tercih etti. İyi bir öğretmen kadromuz var. Nitekim okulun öğrencilerinin sınavlarda gösterdiği başarılar bunu doğruluyor. Bu başarıyı daha da yukarılara taşıyarak Aden Kolejli olmayı başlı başına bir marka olabilecek bir aşamaya taşımak istiyoruz. Keşan’a ve bölgeye yetiştireceğimiz başarılı öğrencilerimizle değer katmak istiyoruz. Bunun mücadelesini vereceğiz.

Aden Koleji’nden mezun olan öğrenci İngilizceyi konuşuyor olacak, dünya klasiklerini okumuş olarak ayrılacak, toplum içinde kendini en iyi şekilde ifade edebilecek yeteneğe sahip olarak ayrılacak. Aden Kolejli öğrencinin özgüveni olacak.

Keşan beni hiçbir zaman mahcup etmedi. Yıllarca dershanecilik yaptım birinci çıktım. Siyaset yaptım, aday oldum birinci çıktım. Şimdi özel okul alanına Aden Koleji Sadık Baş ortaklığıyla giriş yaptım yine birinci olmayı hedefliyorum. Ne iş yaparsam yapayım ben iddiasız olmadım. Aden Koleji’yle de iddialıyım. Zirveye çıkacağız.

Öğrencilerimizin ödevlerini okulda bitirmelerini sağlayacağız. Öğrencilerimiz eve ödev götürmeyecekler. Bir öğrenci velisi olarak ben de ödev yapmaktan bıkmıştım. Anneleri, babaları ödev yapmaktan kurtaracağız. Öğrencilerimiz 17.30’a kadar okulda kalarak ödevlerini öğretmen nezaretinde bitirecekler.

Ev için sadece kitap okuma saatleri belirleyeceğiz. Öğrenciler aileleriyle birlikte daha kaliteli zaman geçirecekler. Öğrencilerimiz mutlu, Keşan daha mutlu olacak.”

YARIŞ KAYBEDİLDİĞİNDE KAYBETMİŞ SAYMIYORUM KENDİMİ

B.Ç: “25. Dönem milletvekili aday adaylığına ilişkin seçim sürecinin üzerinden belli bir zaman geçti. Bu süreci değerlendirme fırsatı bulabildiniz mi? Kamuoyuna bizim aracılığımızla iletmek istediğimiz mesajlar nelerdir?”

M.B: “Ben siyasete önemli bir heyecan kattığımız düşüncesindeyim. Çok yoğun çalıştık. Büyük bir emek harcadık. Sıralamaya girememiş olsak da azımsanmayacak bir oy aldık. Ortaya bir duruş koyduk. Bu duruşumuzu Keşan ve çevresi algıladı, benimsedi ve oy verdi. Bizi birinci yaptı. Hiçbir seçim merkezinde hiçbir aday aldığım oya ulaşamadı. Belki milletvekili seçilecek oyu alamadık ama yaşadığımız bölgede halkımızdan önemli bir takdir gördük. Başarmak sadece amaca ulaşmak değildir. Başarmak bazen heyecan katmaktır, fark yaratmaktır, onay görmektir. Yarış kaybedildiğinde kaybetmiş saymıyorum kendimi.”

DÖRT YIL BOYUNCA HİÇBİR MAKAMA ADAY DEĞİLİM

B.Ç: “Seçimler sonrasında yapılacak il ve ilçe kongreleri olacak sizin de aday olacağınıza ilişkin bir takım söylentiler var. Bu konuda bir açıklama yapmak ister misiniz?”

M.B: “Bana da zaman zaman böyle sorular geliyor. Dört yıl boyunca hiçbir makama aday değilim. Siyasette iddialı olan insanlar hedefe ulaşamadıklarında durup kendini onarma, yenileme sürecine girmelerinde fayda olduğunu düşünüyorum. Aden Koleji bana bu süreci sevdiğim, bildiğim bir atmosferde yapma imkânı verdi. Dört yıl boyunca enerjimi bu alana harcamak istiyorum. Ancak bu istemim, tutumum siyaseti tamamen göz ardı edeceğim anlamına gelmez.”