HABER MERKEZİ

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından iki yıl önce başlatılan ve çocukların teknoloji ile tanışmalarını sağlamayı amaçlayan Bilimin Eğlenceli Hali projesi, Hürriyet Mahallesi’ndeki yeni binasında hizmet vermeye devam ediyor. Proje kapsamında çocuklara Kod Yazma, 3 Boyutlu Yazıcı, Robotik ve Arduino eğitimleri veriliyor.

EĞİTİMLER HÜRRİYET MAHALLESİ’NDEKİ YENİ BİNADA SÜRÜYOR

Daha önce Süleymanpaşa Belediyesi 100. Yıl Gençlik Merkezi’nde hizmet veren proje, Hürriyet Mahallesi Rodosto Konakları yanındaki (eski Süleymanpaşa Belediyesi Çocuk Ruh Sağlığı Merkezi) yeni binasında hizmet vermeye başladı.

EŞKİNAT: “BİLİMİN EĞLENCELİ HALİ PROJEMİZ DİĞER BELEDİYELERE ÖRNEK OLDU”

Projenin Süleymanpaşa Belediyesinden sonra Tekirdağ’ın bazı ilçeleri ile diğer illerde de başlatıldığını ve bundan memnuniyet duyduğunu ifade eden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Artık yapay zekâlardan, Teknoloji 4.0 devriminden, makinelerin internetinden bahsedilen bir çağda yaşıyoruz. Çocuklarımız yetişkin olup iş hayatına atıldıklarında, şu anda insanların yaptığı birçok iş yapay zekâlara ve robotlara devredilmiş olacak. Bu durumda çocuklarımız ne iş yapacak? Teknoloji üreten bir ülke haline gelmekten başka şansımız yok. Biz en azından hobi olarak da olsa çocuklarımız teknolojiyi sadece tüketen değil üreten, kod yazabilen, robot hatta kendi özelleştirilmiş bilgisayarını yapabilen kişiler olsun istiyoruz. Bu amaçla Bilimin Eğlenceli Hali projesini başlattık. Proje Türkiye’de belediye olarak öncülük ettiğimiz bir projeydi. Bizden sonra birçok belediye de benzer uygulamaları hayata geçirdi. Örnek olmak gurur verici. Umarım daha da çoğalır ve çocuklarımız, ellerindeki akıllı cihazları daha yararlı ve verimli bir şekilde kullanırlar” diye konuştu.

BİLİMİN EĞLENCELİ HALİ DÖRT ATÖLYE İLE EĞİTİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Proje ile ilgili bilgi veren eğitmen Lale Çifçi ise, “Bilimin Eğlenceli Hali projesi 4 farklı ama birbiri ile bağlantılı alanda temel eğitim ve uygulama imkânı veriyor. Kod Yazma, 3 Boyutu Yazıcı, Robotik ve Arduino olmak üzere dört atölyemiz bulunuyor. Kodlama eğitimleri, kolay, orta ve zor seviye olarak veriliyor. Kod yazmak, bilgisayar programlarının çalışma prensipleri gibi konularda temel eğitim veriyoruz. 3 Boyutlu Yazıcı atölyemiz, 3 boyutlu nesne çizme ile ilgili özel programın kullanılması ve çizilen nesnenin yazıcı için uygun hale getirilmesi eğitimleri içeriyor. Robotik atölyemizde, özel robot setlerimizle robotu birleştirme, oluşturma, çalıştırma ve yönlendirme ile ilgili eğitimler veriyoruz. Bu sayede öğrencilerimiz robotların çalışma ve oluşturulma prensiplerini uygulayarak öğreniyor ve yazılımlarını değiştirerek robotları geliştirebiliyorlar. Arduino atölyemiz ise temel elektrik, elektronik ve yazılıma dayanan, üretimin her safhasında çocuklarımızın yer aldığı, hayal ettiğini, düşüncesini hareketli ve çalıştırılabilir hale dönüştürdüğü aynı zamanda da eğlenebildiği eğitim programımızdır” açıklamasında bulundu.

EĞİTİMLER TAMAMEN ÜCRETSİZ

Atölyelerin temel eğitimleri her biri için toplam 16 saat sürüyor. Dileyen herkesin kayıt yaptırabileceği atölyelerde temel eğitimleri tamamlayan öğrenciler, daha sonra diledikleri zaman atölye bünyesinde öğrendiklerini uygulama şansı bulabiliyorlar. Atölye eğitimleri tamamen ücretsiz olarak sunuluyor.