GİZEM GÖRÜR

Toplantıya; Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Turgut Yıldız, İŞKUR Keşan Şube Müdürü Mehmet Yazıcı, Proje Koordinatörü Tahir Demirel ile projede görevli personeller katıldı.

BU TARZ PROJELER BİTMEYECEK

Toplantının açılış konuşmasını Mustafa Helvacıoğlu yaptı. Helvacıoğlu, “Yaklaşık bir yıldır süren bu projenin fikir babası olan Belediyemiz kadar Cengizhan başkanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu çalışmanın önderi kendileriydi. Sonra biz paydaş olduk. Bir yıl süren çalışmalarımız oldukça olumlu geçti. 25 kadınımızın iş konusunda bu proje sayesinde iş ehliyetleri oldu. Bu tarz projeler bitmeyecek. Bu projenin bizi daha çok bağladığına inanıyorum. Hepimizin bölgemiz için çivi çaktığını hatırlatmak istiyorum. Hizmeti kurumlar olarak hep birlikte yaptığımızı da belirtmek istiyorum. Herkes çocuğunu mühendis, doktor yapmak istiyor. Geleceklerini ona göre hazırlıyorlar ancak bu işi yapacak kimseler kalmıyor. Son günlerde bir cümle tekrarlıyoruz. Mühendisler 2 bin TL’ye iş bulamıyor, usta veya hasta bakıcıya 4 bin TL vereceksin, eleman bulamıyorsun. Bu projeyle gerçek ihtiyaçlarımızı da ortaya koyduk. Gelecekte her mesleğe ihtiyaç var. Meslek eğitimleri çok önem kazanıyor. Kışa giriyoruz. Bu dönemde de meslek ihtiyacı konusunda nokta atışları yapmamız gerekiyor.” dedi.

HEPİMİZ ENGELLİ OLABİLİR, HASTALANABİLİRİZ

Helvacıoğlu’ndan sonra Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan konuştu. Aktan, şunları söyledi: “AB, dezavantajlı kişilere ve istihdama yönelik bir program açtığı zaman birkaç konuda proje hazırlamak gerektiğini düşünmüştük. Bunlardan biri sonlarına yaklaştığımız bu proje. Hangi alanlarda istihdama yönelik çalışmalar yapılması gerekiyor, bunlarla ilgili girişimlerimiz oluyor. İhtiyaçların tespitinden sonra da bunları belli kurumlarla yapma gereği duyduk. Ticaret odamız bu projeyi üstlendi. Projenin başarılı bir şekilde ilerlemesinde emeği geçen tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Bu bütün ailelerin zaman zaman yaşadığı bir ihtiyaçtır. Hepimiz engelli olabilir, hastalanabiliriz.  Bu konularda bu işi yapacak insan bulmakta güçlük çekiliyor. Bunu birçok kişi yaşamıştır. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, projede yer alan katılımcıları da zaman ayırdıkları ve eğitim gördükleri için kutluyorum.”  

EN ÖNEMLİ HEDEFLERİMİZDEN BİRİ KADINLARIN İŞ HAYATINA KAZANDIRILMASI

Toplantı Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Turgut Yıldız’ın konuşmasıyla devam etti. Kadınlara bu imkânın sağlanmasının kendisini mutlu ettiğini kaydeden Yıldız, “Bizim en önemli hedeflerimizden biri kadınların iş hayatına kazandırılması. Bu projenin gerçeklemesinden dolayı çok mutluyum. Bu projede 560 saatlik bir program uygulandı. 6 öğretim görevlisi projede görev aldı. Emeği geçen, elini taşın altına koyan herkese teşekkür ederim. Biz her zaman bu ortaklıklar içerisinde varız. Yeter ki bir kişiyi çalışma hayatına kazandıralım.” şeklinde konuştu.

DİĞER KURUMLARA HER ZAMAN YARDIMCI OLACAĞIZ

Toplantıda, son olarak, İŞKUR Keşan Şube Müdürü Mehmet Yazıcı söz aldı. Yazıcı da şu ifadeleri kullandı: “Biz İŞKUR olarak zaten dezavantajlı gruplarda kadın ve gençlerimize öncelik veriyoruz. Bundan sonra da işbaşı eğitim olsun, istihdam olsun diğer kurumlara her zaman yardımcı olacağız. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”

PROJE İLE İLGİLİ ŞU BİLGİLENDİRMELER KAMUOYU İLE PAYLAŞILDI

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından proje ile ilgili şu bilgilendirmeler kamuoyu ile paylaşıldı: “Projenin toplam bütçesi 73.909,40 Avro olup, bu tutarın 3.695,47 Avro’luk kısmı Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nın eş finansman katkısıdır. Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ve İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında,  Odamız ve Keşan Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile yürütmekte olduğumuz TRH4.1.ISEDP/P-03/1327 sözleşme numaralı “Bir Kadın Bir Hayat” isimli projemizin; Genel Amacı: İşsiz kadınların istihdam edilebilirliği ve sosyal entegrasyonlarının arttırılması vasıtasıyla dezavantajlı kişilerin işgücü piyasasına erişimlerinin kolaylaştırılmasına katkıda bulunmak. Özel Amacı: Edirne’nin Keşan ilçesinde yaşayan 18-45 yaş arası 25 işsiz ve vasıfsız kadına işgücü piyasasına girmesi için yeterli beceriyi kazandırmak, iletişim becerilerini geliştirerek iş hayatındaki başarılarını arttırmak. Hedef Grup: Edirne’nin Keşan ilçesinde yaşayan 18-45 yaş arası 25 işsiz ve vasıfsız kadın. Nihai Faydalanıcılar: Bu kadınların aileleri, bölgedeki yaşlı/ hastalar ve yakınları. Beklenen Sonuçlar: 1-Projenin sevk ve idaresi için uygun ekip ve ortam oluşturuldu 2-Eğitim verilecek işsiz ve vasıfsız kadınlar tespit edildi.3-Projenin uygulanması için gerekli olan ekipman ve hizmetler temin edildi. 4-Hedef grup yaşlı ve hasta bakıcılığı konusunda mesleki beceri kazandı. 5-Hedef grubun iletişim ve iş arama becerileri geliştirildi.6-Hedef grubun dışında kalan kişilerin projeden yararlanmaları için fırsat eşitliği sağlandı.7-Kamuoyunda proje ve kadın hakları hususunda farkındalık uyandırıldı 8-Proje faaliyetlerinin etkinliği ölçüldü. Projemiz kapsamında bugüne dek yapılmış olan çalışmaları şu şekilde özetleyebiliriz; Odamız, Keşan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Keşan Kaymakamlığı, Keşan Belediyesi, Keşan Devlet Hastanesi Yönetimi ve Edirne İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliği ile dezavantajlı 25 kadının seçimi gerçekleştirildi. Hedef grupla bir araya gelinerek proje hakkında bilgi ağı oluşturuldu. Hedef grubumuz,  2 Şubat 2017-11 Mayıs 2017 tarihleri arasında, 560 saatten oluşan Hasta ve Yaşlı Refakatçisi Eğitimi’ne katıldı. Eğitimler Keşan Devlet Hastanesi’nde Uzman Doktorlar ve Sağlık personeli tarafından verildi. Grubun Staj eğitimleri için Keşan Devlet Hastanesi Palyatif Bakım Ünitesi’ne, projemiz kapsamında özel bir “Eğitim Uygulama Odası” oluşturuldu, Odanın tüm ekipmanları proje bütçesinden temin edilmiş olup, bütçede yapılan tasarruflar değerlendirilmeye alınarak yeni eğitim donanım ve ekipmanı alım sürecimiz devam etmektedir. Hedef grubumuz 05.09.2017-14.09.2017 tarihleri arasında Keşan Devlet Hastanesi Palyatif Bakım Ünitesi’nde 10 gün süreli Hasta ve Yaşlı Refakatçisi Staj Eğitimlerini tamamlamış bulunmaktadırlar.”

Basın toplantısı sonrasında projenin devamı olarak Keşan TSO Konferans Salonu’nda Arabulucu Avukat Aylin Arıkan tarafından kadınlara yönelik olarak ‘Kadın Hakları Bilgilendirme Semineri’ de verildi.

Proje kapsamında, ‘Kişisel Gelişim’ ve ‘CV Hazırlama eğitimi’ alanlara da 19 Ekim 2017 Perşembe günü saat 16.00’da gerçekleştirilecek kapanış programında sertifikaları verilecek.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ