GİZEM GÖRÜR

Bircan, yaptığı açıklamada, eğitim sisteminin sürekli değişmesinin çocukların hayatını olumsuz yönde etkilediğini ifade etti.

CUMHURBAŞKANI İSTEDİ DİYE BİR ANDA ÇOCUKLARIN HAYATI DEĞİŞEBİLİYOR

TEOG sınavının kaldırılması hakkında değerlendirmelerde bulunarak sözlerine başlayan Bircan, şunları söyledi: “Ortaöğretimde uygulanan sınav sistemine karşıyız. Ancak bunların döneminde eğitim sistemi yap-boz halini aldı. 11 ya da 12 defa eğitimde müfredat değişikliği yapıldı. Sınavlarla ilgili ciddi değişiklikler oluyor. Cumhurbaşkanı istedi diye bir anda çocukların hayatı değişebiliyor. Ayrıca bunun dışında yapılan bazı değişiklilerle birlikte çocuklar imam hatiplere yönlendiriliyor. Aileler çocuklarını imam hatiplere göndermek zorunda değildir.”

ZARRAF VE ÇAĞLAYAN OLAYLARI ÖRTBAS EDİLİYOR

Eğitim sistemindeki değişikliklerin devam edeceğine inandığını ifade eden Erdin Bircan, sözlerine şöyle devam etti: “Değişiklikler yapılarak gözden kaçırılmak istenen bazı durumlar vardır. Zafer Çağlayan hakkında ABD’nin vermiş olduğu kararı ve yapılan açıklamaları gözden kaçırmak için TEOG sınavı ortaya atıldı. Bu çok nettir. Aileleri ve çocuklarımızı sınav eğitim sistemi konusunda mağdur ediyorlar. 11 ya da 12 defa değişen bir sistemden ötürü aileler ve çocuklar bıkmış durumdalar. Yeni eğitim sistemi konuşulurken, Zarraf ve Çağlayan olayları örtbas ediliyor.”

ÇOCUKLARIN GELECEĞİ DÜŞÜNÜLMEDEN DEĞİŞİKLİK YAPILIYOR

 “Eğitim sistemi sürekli değişiyor. Bu ne kadar sağlıklı olacaktır?” şeklindeki soruya cevap veren Bircan, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu kadar çok değişiklik yapılırken eğitim sistemi hiçbir şekilde sağlıklı olmaz. Herkesin hakkı yeniyor. Çocuk sınavlara hazırlanıyor ve sınav yapılmama kararı alınıyor. Çocukların geleceği düşünülmeden değişiklik yapılıyor. Eğitim sistemindeki yap-bozla çocuklarımıza verilen eğitimi de köreldi. Yeni sistemde de, Atatürk’ü de silmeye çalışıyorlar. Okulların açılmasıyla birlikte TEOG sınavı tartışmaları yapılıyor. Ancak bunun yeri ve zamanı değil.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ