HABER MERKEZİ

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan içeride güvence bedeli olduğu halde ödenmeyen 2 faturası 40 TL olan elektrik abonelerinin elektriğinin kesildiğini, aboneliklerinin iptal edildiğini ve yeni abonelik için ise yüzde 50 fazla güvence bedeli kesildiğini belirterek, bu mağduriyetin giderilmesi için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a yazılı soru önergesi verdi. Önergeyi 10 ay sonra yanıtlayan Bakan, uygulamanın aynen devam edeceğini ifade etti.

Bircan aynı durumun doğalgaz için de geçerli iken EPDK’nin kararı ile doğalgazda bu uygulanmadan vazgeçildiğini kaydederek, “Doğalgaz’da bu yanlıştan dönülmüşken, elektrik abonelerinin mağduriyetinde bakanlık neden direnmektedir, anlamak mümkün değildir” dedi.

Bircan’ın önergesine yanıt veren Bakanlık vatandaşı mağdur etmeye devam edeceğini itiraf ederek, “Perakende satış sözleşmesi yükümlülüğünü yerine getirmeyip borcunu tedarikçisine ödemediği için feshedilmiş olan ve yeniden perakende satış sözleşmesi imzalayarak elektrik enerjisi satın alacak olan tüketicilerden güvence bedelinin yüzde 50 fazlasının talep edilmesi uygulamasında herhangi bir değişiklik yapılması şu aşamada söz konusu değildir” dedi.

Bircan, “Doğalgazda dönülen yanlıştan elektrikte dönülmemesinin sebebi acaba elektrik şirketlerine daha çok kar sağlamak mıdır? Hastalandınız hastanede yatıyorsunuz 2 adet elektrik faturanız geldi ödeyemediniz. İkisinin toplamı 40 TL’yi buldu mu hemen elektriğiniz kesilmekle kalmıyor bir de aboneliğiniz iptal ediliyor. Üstelik zaten sizin şirkette güvence bedeliniz var ve bu rakam 40 TL’nin üzerinde. Buna rağmen iptal edilen aboneliğiniz için, tüm abonelik işlemlerini tekrar yapıyorsunuz ve güvence bedelinin yarısını da fazladan ödüyorsunuz. Ama bakanlık bunu hala ısrarla savunuyor. Yurttaşını mağdur etmek için çalışan başka bir hükümet yoktur” diye konuştu.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ