Cuma gecesi incelemelerde bulunmak için 03.00’te Sazlıdere’ye giden Bircan, çalışmalara katıldı. Cumartesi günü de yangın bölgesinde olan Bircan, yetkililerden ve halktan bilgi alarak, yapılacakları değerlendirdi. Bircan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Ciğerimiz yandı.” dedi.

Bircan, Sazlıdere’de ormanlık alanda Cuma akşamüzeri başlayan yangını yerinde incelemek için gece yarısı bölgeye gitti. Önce bir tarlada sigaradan çıktığı tahmin edilen yangının ormana yayılması sonucu büyüdüğü ve şiddetli rüzgar nedeniyle de kontrolden çıktığı bilgisini alan Bircan, bölgede Orman müdürü, muhtarlar ve yetkililer ile yöre halkı ile görüşmelerde bulundu. Jandarma komutanı ve Orman müdürü ile yapılması gerekenler üzerine görüşmeler yapan Bircan, yangın söndürme çalışmalarını yerinde inceledi.

Cumartesi günü kontrol altına alınamayan yangın bölgesine tekrar giden Bircan, rüzgarın etkisi ile yangının büyüdüğünü, helikopter ve ekip müdahalesine rağmen yangının söndürülemediğini üzülerek ifade etti. Sazlıdere ve Gökçetepe’deki yangının Karahisar köyünü de etkilediğini vurgulayan Bircan, “Karahisar köyümüzde 250 dönüm buğday tarlası yandı. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun.” dedi. Yangından etkilenen Kararhisar köyüne de giden Bircan, burada yöre halkı ile bir araya gelerek, yaşananları dinledi. Karahisar’da yurttaşların sorunlarını not alan Erdin Bircan, mağdur olan köylüler için çalışma başlattı.