CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili Erdin Bircan, kış gelmeden önce Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın 9 ay önce verdiği doğal gaza indirim sözünün tutulup tutulmayacağını sordu.

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Enerji Bakanının doğal gaza indirim yapılacağını açıklamasının üzerinden 9 ay geçmesine rağmen indirimin yapılmadığını ifade ederek, “OHAL, KHK’lar, darbe girişimi derken vatandaşa verdikleri sözleri tutmuyorlar ve unutturmaya çalışıyorlar.” dedi.

Bircan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Bakanın 27 Ocak 2016 tarihinde enerji fiyatlarındaki düşüşün tüketiciye yansıtılması için çalışma başlattıkları ifade ettiğini kaydetti. Bircan, 21 Nisan 2016’da da Bakan Albayrak’ın bu sözünü tekrarlayarak doğal gaz fiyatlarında indirim için çalıştıklarını açıkladığının altını çizerek, Bakanın 9 ay önce açıkladığı ve 5 ay önce tekrarladığı indirim için başlattığını iddia ettiği çalışmaya rağmen doğalgaz fiyatları bir türlü düşmedi. Nasıl bir çalışma ki bu 9 aydır bir sonuca ulaşmıyor.” diye konuştu.

Bircan, kışa girmeden vatandaşların bir an önce bu indirimden yararlanmaları gerektiğini söyleyerek, “Gündem yoğunluğu, darbe girişimi, Ohal, KHK’lar derken vatandaşlarımıza verdikleri sözleri tutmuyorlar. Biz bu işin de takipçisi olacağız. Soğuk kış günlerinde vatandaşlarımızın en büyük harcama kalemlerinden olan doğalgazın bakanın söz verdiği gibi indirime girmesi için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Bircan, önergesinde,

“- Doğalgaz indirimi için Bakanlığınız 9 aydır ne çalışma yapmaktadır?

-      9 ay önce Bakan tarafından açıklanan indirim için başlatılan çalışma ne zaman sonuca ulaşacaktır?

-      Doğalgaz indirimi kış öncesi yapılacak mıdır? Yoksa indirim için yaz ayları mı beklenmektedir?

-      Bakanın açıklamaları ile indirim beklentisine giren vatandaşlara kış önce bir doğalgaz zammı sürpriziniz olacak mıdır?” sorularına yanıt aradı.