CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Edirne’deki PTT elemanı eksiğini Meclis gündemine taşıdı.
CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet  Arslan’a bir soru önergesi vererek Edirne’de PTT çalışanların azlığı nedeniyle postaların uzun sürede dağıtıldığını belirtti. “Norm kadrosu yetersiz olan PTT’ye norm kadro sayısı kadar dahi görevli atanmamaktadır” diyen Bircan, eksik eleman yüzünden PTT’deki işlerin aksadığını kaydetti.
Vatandaşlardan sürekli postaların çok geç geldiği ile ilgili şikayetler geliyordu. Araştırdım, Edirnemizde PTT norm kadrosunun neredeyse yarısı kadar çalışanla hizmet vermeye çalışıyor” diyen Bircan, PTT çalışanlarının üzerinde ciddi bir iş yükünün olduğunu da ifade etti.  Bircan, “AKP Hükümeti her konuda Edirne’ye üvey evlat muamelesi yapıyor. Zaten yetersiz olan norm kadro sayısınca bile atama yapmıyor. Norm kadronun neredeyse yarısı kadar çalışanla PTT hizmet vermeye çalışıyor” diyerek, yaşanan aksamaların girilmesi için PTT’nin norm kadrosunun doldurulması talebinde bulundu.
Bircan önergesinde,
“- PTT’nin Edirne il, merkez ve ilçelerine göre kaç çalışanı vardır

-      PTT’nin Edirne il, merkez ve ilçelerine göre kaç kadrosu vardır? Bu kadroların kaçı boştur?

-      Norm kadrosu olmasına rağmen Edirne’ye PTT neden yeterince personel ataması yapılmamaktadır?

-      Edirne’ye yeni personel atamasını düşünüyor musunuz?” sorularına yanıt aradı.