CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili Erdin Bircan’ın, Keşan Enez yoluna yapılan 35 km’lik enerji dağıtım hattının kullanıma açılmadan iptal edilmesi soru önergesine yanıt veren Bakan Berat Albayrak hattın iptalinin söz konusu olmadığını savundu. Erdin Bircan, “Soru önergesi yanıtında hattın iptali söz konusu değil diyorlar ama hattın ne zaman çalışacağına dahi bir bilgi vermiyorlar” dedi.

CHP’li Bircan’ın Keşan-Enez yoluna yapılan ama kullanıma açılmayan enerji dağıtım hattı ile ilgili önerge yanıtında bilgi veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, hattın yüklenici sözleşmesi feshi nedeniyle iptal edildiği iddia edilirken, ihalenin maliyeti gibi soruların tamamı yanıtsız bırakıldı.

Erdin Bircan, yanıtın kendi içinde çeliştiğini belirterek, Hattın kullanılmaması gibi bir durum söz konusu olmayıp, dönemin tüm ilgili kurumları tarafından onaylanmış bir proje hayata geçirilmiştir” ifadelerinin hemen altında, “Bununla birlikte, 1970 yılında tesis edilmiş olan Keşan köyler enerji nakil hattı yapılanplanlamalarda iptal edilecek ve köy grupları Keşan-Barağı-Koruklu enerji nakil hattının üzerine aktarılarak, köy gruplarına sağlıklı enerji verilmesi sağlanacaktır. Ancak, hattın Karayolları Genel Müdürlüğü çalışmaları sonucu emniyet mesafeleri ortadan kalkan kısımları nedeniyle güvenli şekilde enerjilendirilmesi mümkün olmadığından, öncelikle bu kısımların deplase işlemleri yapılacaktır” bilgisinin verildiğine dikkat çekti. “Hattın kullanılmaması söz konusu diyen bakan neden hala hattın açılmadığını ve ne zaman açılacağını söylemiyor” diyen Bircan, önerge yanıtının hattın hala yapımının devam ettiği sonucunun çıktığını belirtti.