HABER MERKEZİ

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan Keşan- Enez yolu ısrarını sürdürüyor. Erdin Bircan 2018 yılı bütçesinde Keşan- Enez yolu için ne kadar ödenek çıkacağını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a bir soru önergesi vererek sordu.

CHP’li Bircan uzun süredir gündeme getirdiği ve bu sayede yatırım programına alınan Keşan-Enez yolu yapımına ne zaman başlanacağını, ne zaman biteceğini sordu.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda devam eden 2018 bütçe görüşmelerine değinen Bircan, “Ulaştırma Bakanlığının bütçesi komisyonda görüşülerek kabul edildi. Bu makro bütçeden Keşan- Enez yoluna ne kadar pay ayrılacağı bizim için hayati önemde. Keşan-Enez karayolunda çok sayıda ölümlü ve yaralamalı kazalar yaşanıyor. Bu yüzden bozuk yolun yapılması hayati önem taşıyor. Yol yapılana kadar gündemde tutmaya devam edeceğim” dedi.

Bircan, önergesinde 2017 yılında ödeneği çıkmayan yol için çalışmaya ne zaman başlanacağı ve ne zaman bitirileceğinin halen belli olmadığının altını çizdi.

Bircan, “2018 yılı bütçesinde Keşan Enez yolu için ne kadar ödenek ayrılmıştır?

2018 yılında yol için ne çalışmalar yapılacaktır?

Keşan- Enez yolu için 98 milyon 55 bin TL proje bedeli öngörülen iş için önergenin yanıtlandığı tarihe kadar ne kadar TL hangi işler için harcanmıştır?

Keşan- Enez yolu için kamulaştırma yapılacak mıdır?

Öngörülen 98 milyon 55 bin TL proje bedeli hangi kalemlere ne oranda harcanacaktır?

Keşan- Enez yolu planlamalarınıza göre ne zaman tamamlanacaktır?” sorularına yanıt aradı.