HABER MERKEZİ

CHP’li Erdin Bircan, 2018 Yılı Yatırım Programındaki Edirne yatırımları ile ilgili gerçekleri açıklamaya devam ediyor. Bircan Edirne’ye defalarca söz verilip yapımına bir türlü başlanmayan hızlı trenin yatırım programında olmadığını ortaya çıkardı. 

Bircan, “Başbakan Binali Yıldırım, 20 gün önce Edirne’de yaptığı konuşmada ‘Edirne'ye hızlı tren geliyor. 2018'in ilk aylarında kazmayı vuruyoruz, temeli atıyoruz. Böylece Edirne-İstanbul arası 1 saat 15 dakika’ derken, açıklanan 2018 yatırım programında hızlı tren yer almamıştır. Ama biz bu sözü çok duyduk. Recep Tayyip Erdoğan daha Başbakanken Edirne’ye hızlı tren sözü verdi. Üzerinden yıllar geçti. Başbakan Ahmet Davutoğlu oldu yine söz verildi. Edirne’ye gelen her bakan Edirne’ye hızlı tren sözü vermeye devam etti. Başbakan Binali Yıldırım 20 önce 2018’de başlayacağız dedi, yatırım programına bile alınmadı” diye konuştu.

“Mevcut hatta hızlı tren mi diyeceksiniz”

Yatırım programında mevcut hattın iyileştirilmesini içeren yatırımların olduğunun altını çizen Erdin Bircan, “Yatırım programında mevcut Kapıkule- Çerkezköy ve Çerkezköy- Halkalı tren hatlarının iyileştirilmesi var. Bu hatları rehabilite edip, hızlandırılmış trene hızlı tren mi diyeceksiniz? Hızlandırılmış tren hızlı tren mi olacak?” diye sordu.

Bircan şu an Edirne için yapılan yatırımın mevcut hattın iyileştirilmesi olduğunun tekrar hatırlatarak, “Yatırım programındaki ilgili sayfaya bakarsanız Ankara- Sivas Yüksek Hızlı Tren yatırımının altında Halkalı Kapıkule Demiryolu olduğunu göreceksiniz. Yapılan hızlı tren olsa Sivas gibi proje adı hızlı tren olurdu” dedi.

CHP’li Bircan, “1 Cumhurbaşkanı, 2 Başbakan, sayısız bakan değişti, sözler verildi ama Edirne Hızlı Trenine hala başlanamadı” dedi.