CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan’ın mevsimlik orman işçilerinin haklarının düzeltilmesi ve kadroya alınması gerektiğini belirterek vermiş olduğu soru önergesini yanıtlayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, mevsimlik orman işçileri ile ilgili taleplere “Şu anda bu konuda herhangi bir yasal düzenleme çalışması yapılmamaktadır” yanıtını verdi.

Erdin Bircan, önergesindeki 6 aylığına çalıştırılan mevsimlik işçilerin görev süreleri dolduktan sonra aynı hizmet için taşeron hizmetine ne bedeller ödendiği ile ilgi soruları yanıtsız bırakan Bakan Eroğlu, “30.05.2015 tarihli Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolünün 9. MaddesindeKamu idare, kurum ve kuruluşlarında bir mali yılda 6 (altı) aydan az süreyle geçici işçi pozisyonlarında çalıştırılan işçilere, aynı mali yıl içinde ihtiyaç duyulması halinde, bu işçilerin çalıştırılmalarını temin edecek yasal düzenleme çalışmaları başlatılacaktır.’” bilgisini verdikten sonra bu konuda yasada olmasına rağmen bir çalışma yapılmadığını itiraf etmiştir.

CHP’li Bircan, mevsimlik orman işçilerinin en zor şartlarda olan çalışan grubu olduğunun altını çizerek, “6 ay çalıştıkları için kalan 6 ay iş bulamayan mevsimlik orman işçilerimizin gerek mevcut haklarının düzenlenmesi, gerekse kadroya alınmaları gerekmektedir. Bakanlığın resmi verilerine göre sayıları 8 bin 492 olan mevsimlik orman işçileri orman yangınlarına karşı canlarını ortaya koyuyorlar. Bu çalışmayı başlatmak için Bakanla ve bakanlıkla görüşmelerimiz devam ediyor” diye konuştu.