AYŞİN SEÇİL GEZER

Demokrasiye inanan biri olarak sandıktan çıkan sonuca saygı duyduğunu belirten Bircan, “Sonucu kabul ederek yolumuza devam edeceğiz. Önce sandık. Zorlama yok ve halkın teveccühünü kabullenmek zorundasınız. Biz yine 2 milletvekili aynı şekilde devam ediyoruz. Bölgenin sorunlarıyla ilgili mücadelemi sürdüreceğim. Şu anda sistem değişti ve yürütme Cumhurbaşkanlığından olacağından ne kadar etkili olacağımızı zaman içerisinde göreceğiz.” dedi.

İNSANLARA DEĞİŞİMİN OLABİLECEĞİNİ GÖSTERDİ

Muharrem İnce’nin CHP’den fazla oy almasına değinen Erdin Bircan, şunları söyledi: “İnsanlar bir değişime inanmışlardı. Bunun da Muharrem İnce ile olacağını düşünüyorlardı. CHP’nin bir adayının %50’nin üzerinde oy alması Muharrem İnce ile mümkün olabilirdi. O heyecanı verdi ve insanlara değişimin olabileceğini gösterdi. 50 gün içerisinde gösterdiği performansla 17 yaşındaki gençlerin dahi sempati ile baktığını ve siyasetin içerisine girdiğini gördüm. Onların gözlerinde pırıltıyı, geleceği gördüm. İnsanlar inandı. Muharrem İnce sokakta neyse aday olarak o olduğunu gösterdi. İnsanları yanıltmadı. Yanıltan sadece Meral Akşener’in partisi kadar oy alamaması. Partisi kadar oy almış olsaydı 2. tur olacaktı. Muharrem İnce’nin almış olduğu oy büyük başarıdır. Partinin üzerine çıktı.”

SOKAĞI YÖNLENDİRMİYORUZ

“Sosyal medyada Muharrem İnce’nin genel başkan olması yönünde paylaşımlar var.  CHP’de bir değişiklik gerekiyor mu? Seçim sonucu bunu mu gösteriyor?” sorusunu cevaplayan Bircan, sözlerini şöyle tamamladı: “Sayın Muharrem İnce ile seçim günü oyumu kullandıktan sonra yanında oldum. Basın toplantısında yine beraberdim. Birebir görüştüğümüzde Muharrem İnce’nin kurultay ya da değişiklik talebi olmadı. Sadece illeri gezerek teşekkür edilmesi söyleminde bulundu. Biz sokağı yönlendirmiyoruz.”