AYŞİN SEÇİL GEZER

Bircan, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Mecidiye’deki taş ocakları konusunda yaşananları takip etmem konusunda talimat verdi. Öncelikle kapanacak olan ocakların rehabilite edilmesi konusunda çevre komisyonu olarak baskı kuracağım. Çarşamba günü de saat 11.00’de Çevre Komisyonu toplantım var. Komisyonda bu konuyu dile getireceğim.” dedi.

BİLİRKİŞİNİN RAPORUNU ONAYLAYAN BİR KARAR ÇIKMASI GEREKİYOR

Erdin Bircan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bilirkişinin taş ocaklarının Saros Körfezi’ne zarar verdiği yönündeki raporu sevinçle karşılıyorum.  Buradaki sivil toplum örgütlerinin konunun sürekli takipçisi oldu. Olması gereken buydu. Bilirkişi raporunun da bu şekilde çıkması, Mecidiye halkı adına, Saros Körfezi’ndeki tahribata izin verilmemesi adına olumlu bir gelişme. Tahribatlara izin veren yapı mahkeme kararı ile iptal olmuştur. Takipçisi olacağız. Ama bu ülkede şu anda yönlendirilmeyle, talimatla iş yapan bir yargı var. Talimatı uygulayan bir yargı var. Hakimlerin vicdanına bırakıyorum. Gerçekten Türkiye Cumhuriyeti’nin hakimi isen kararı da bu anlamda bilirkişinin raporunu onaylayan bir karar çıkması gerekiyor.”

TAŞ OCAKLARI RUHSATI VERİLMEYECEKTİR

Bircan, sözlerini şöyle tamamladı: Mecidiye bölgesinde kesinlikle taş ocakları ruhsatı verilmeyecektir. Böyle bir çalışma yapılmayacak diye Bakanlığın bir genelgesi var. Bundan sonra olmaması adına bu karar alındı. Şu anda faaliyette olan taş ocaklarının kapanması adına Bilirkişinin vermiş olduğu rapor sevindirici. Gerçek bir yargı süreci işlerse bu ocakların da bir an önce ruhsat iptaline girilmesi gerekiyor.”