GİZEM GÖRÜR

Saros Körfezi’nde imar planları çıkmadan ve bölgedeki altyapı problemleri çözülmeden, turizm anlamında bir gelişmenin yaşanamayacağını belirterek, sözlerine başlayan Bircan, “Öncelikle imar planlarının çıkması gerekiyor. Bu planlar olmadan, bölgede tam anlamı ile bir turizm yatırımının yapılacağına ben inanmıyorum. Şuan Enez’den, Erikli’ye kadar bu planlar mevcut değil. Harita planlarından sonra da ikinci büyük bir problem olan altyapı sorunları var. Bu altyapı problemi çözülmeden yatırımcı buralara gelmez. Neden gelsin ki? Bizim bölgemizde planların yapılması lazım. 15 yıldır sözler veriyorlar. Sözlerini tutmuyorlar.” şeklinde konuştu.

BÖLGEYE YATIRIMCI ARAP İŞADAMLARI GELDİ

Saros Bölgesine yatırımcı Arap işadamlarının geldiğini, bölgeye gelen Arap işadamlarının Valilik ve Edirne Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ağırlandığını belirterek açıklamasına devam eden Bircan: “Bölgeye yatırımcı Arap işadamları geldi. Katarlı mı? Suudi Arabistanlı mı tam olarak bilemiyorum. Biliyorsunuz ki bu aralar Katar’ın da Türkiye’de yatırımları çok fazla. Acaba Saros Körfezi’ne Araplar mı yatırım yapacak? Aldığım duyumlar bunu gösteriyor. Valilik tarafından misafir edildiler. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası kendilerini ağırladı. Ve bu kapsamda sadece Enez Limanı ile ilgilenildiği duyumunu aldım. Enez Limanı’nı yat limanı olarak kullanmak istedikleri bilgisini aldım. Enez Limanı’nı yat durağı olarak Araplar kiralamak istiyorlar. Tam olarak amaçlarının ne olduğunu bilmiyorum.” dedi.

230 CİVARI TAŞ OCAKLARI İÇİN ÇALIŞAN ARAÇ VAR

Mecidiye, Erikli ve Yayla bölgelerine giden yollarda 230 civarı taş ocağı için çalışan araçların olduğunu ve bu araçların bölge için tehlike arz ettiğini de söyleyen Erdin Bircan, açıklamasına şöyle devam etti: “Mecidiye, Erikli, Yayla gibi bölgelere giden yollarda, 230 civarı taş ocakları için çalışan araç var. Ben Mecidiye’ye gittiğimde, bu araçların iki üç dakikada bir yoldan geçtiğine şahit oldum. Bu büyük bir tehlike arz ediyor. Ben bu durumu geçen Çarşamba günü Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na ilettim. Konu ile ilgili Pazartesi’ne kadar süre istedi. Bugün de kendisi ile konu ile ilgili görüşmeye çalışacağım. Taş ocaklarına karşı olup olmadığı ile ilgili kendisine bir soru ilettim. Olmaması gerekiyor demek ile birlikte, çok da net bir şey söylemedi. Ben kendisi ile görüştükten sonra zaten tekrar bir açıklama yapacağım.”

Son olarak, Erdin Bircan, yol olmayan yerde turizmin de olamayacağının altını çizerek açıklamasını sonlandırdı.