CHP(Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili Erdin Bircan, geçen Pazar günü Dağlıca’da meydana gelen saldırı sonrası terörü lanetleyen bir basın açıklaması yaptı. Bircan, basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Ülke olarak büyük bir yas ve öfke içindeyiz. Son olarak Dağlıca’da gencecik fidanlarımızı şehit verdik. Genelkurmay Başkanlığı yaptığı ilk açıklamada şehit ve gazi sayısını açıklamadı. Kimi basın kaynaklarına göre 15, kimine göre daha fazla şehidimiz olduğu ifade ediliyor. Bu terörü yapanları lanetliyorum.

Sayı ne olursa olsun bu ülkenin tek bir evladını daha teröre kurban verecek gücü kalmamıştır. Hergün rutin bir şekilde şehit haberleri, şehit cenazelerinden yükselen acı haykırışları artık duymak istemiyoruz. Bu sorunun çözümü için herkes elini vicdanına koyup, bir toplumsal mutabakat ve akılla bir an evvel ne yapılması gerekiyorsa yapmalıdır.

Defalarca dile getirdim. Oslo ve Dolmabahçe’de ne görüştünüz? Kimlere, ne sözler verdiniz? Terör örgütü ile ne anlaşma yaptınız? Ben bu soruları Muş’ta da sordum, Erzurum’da da, Edirne’de de.

Teröre karşı duruşumuzu sadece  o gün kaybettiğimiz evlatlarımızın sayısı çok olunca değil, her an göstermeliyiz. Son aylarda kaybettiğimiz şehitlerimizin hesabını birileri mutlaka vermelidir. Bugün şehit ve gazilerimiz için yas tutarken, bazı soruları sormaktan da kaçınmayacağız.  Artık şehit yakınları hakkında da soru sordukları için soruşturma açılmaktadır. Tutuklanan şehit yakını vardır. Oysaki en sevdiklerini gencecik yaşlarında toprağa veren bu insanların sorularına cevap vermek devleti yönetenlerin birinci görevidir. Yoksa onları tehdit gibi soruşturmalarla, tutuklamalarla susturmaya çalışmak değil. 

Türkiye için çok acıklı bir tablo da; sayısını bile açıklayamadığımız şehitlerimizin olduğu bir gece, ülkenin birliğini temsil eden, Anayasamıza göre tarafsız olması gereken cumhurbaşkanının televizyonda 400 milletvekili hesabı yapmasıdır. Başbakan ise Dağlıca saldırısından saatler sonra maç izlemekte ve sevinmektedir. Eğer Dağlıca baskınından haberi yoksa nasıl ülkeyi yönetiyor? Dağlıca’dan haberi varsa maçta işi ne? Evlatlarımız şehit olurken maç mı izlenir? Ülkemizi bir tiyatro sahnesine çevirdiler. Bu noktaya gelmemizde bu hesapların payının olup olmadığının sormak da bizim görevimizdir.  Hiçbir zaman halkımızın sorduğu soruları dile getirmekten, hesap sormaktan kaçınmayacağız.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun.”