HABER MERKEZİ

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, yürüyüşün her geçen gün daha geniş kitlelerin katılımları ile devam ettiğini vurgulayarak, “Bu ülkede adaleti yok etti saray ve AKP. Bir toplumda adalet yok olursa her şey yok olur. Bu yüzden Sayın Genel Başkanımızla birlikte yürüyoruz” diye konuştu.

“AKP MAĞDURLARI BİZİMLE YÜRÜYOR”

CHP’li Bircan, Adalet arayışının en temel arayış olduğunun altını çizerek, “Sanatçılar, sivil toplum örgütleri, meslek örgütleri, sendikalar, Soma’da kaybettiğimiz madencilerimizin yakınları, toplumun her kesiminden AKP mağdurları bizimle birlikte yürüyor. Adalete yürüyorlar. Genel Başkanımızın yürüyüşü milyonların sessiz çığlığına ses oldu” dedi.

“CUMHURİYET SONSUZA KADAR YAŞASIN DİYE YÜRÜYORUZ”

Ankara’dan başlayan Adalet yürüyüşünün bayram dahil Maltepe Cezaevine kadar aralıksız devam edeceğinin bilgisini de veren Bircan, “Milyonların sesi olarak, adalet isteyenlerden aldığımız güçle yürüyoruz. Devlet ancak adalet varsa ayakta durur. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşasın diye yürüyoruz” açıklamasın bulundu.

Bircan Adalet yürüyüşü çağrısını yineleyerek, “Adaletin olmadığı yerde huzur olmaz, hak olmaz, devlet olmaz. Adalet için yürüyüşümüze duyarlı tüm yurttaşlarımızı davet ediyorum” dedi.