AYŞİN SEÇİL GEZER

24 Haziran 2018’de yapılan seçimlerde AK Parti’nin bir başarısızlığı olduğunu belirten Bircan: “AK Parti’nin oylarının % 43’lere düştüğünü görüyorsunuz. Türkiye ekonomik bir kriz yaşıyor ve bu durum artık sokağa kadar yansımaya başladı. Oylarının daha fazla düşeceğini gördükleri için tekrardan seçim yapma kararı aldılar. Kasım ayı seçimlerini alabilmeleri için anayasanın değişmesi gerekiyor. Milletvekilleri böyle bir karar alabilir, çünkü milletvekilleri kendi kararlarını kendileri alıyor.” dedi.

“30 MART’A KADAR DAYANAMAYACAK BİR HÜKÜMET GÖRÜYORUM”

Erdin Bircan, yerel seçimlerin öne alınmasıyla ilgili ise şunları söyledi: “Hiçbir muhalefet biz seçimden kaçıyoruz diyemez. Benim şahsi düşüncem böyle bir şeyin olmaması gerekli. Ülke üç yıl içinde beşinci seçimi yaşıyor. İnsanlar sandığa gitmeye bıktı. Bu konuda tekrar seçime gitmeyi tasvip etmiyorum. 30 Mart gelir sandığa gidilir bu benim şahsi düşüncem ama 30 Mart’a kadar dayanamayacak bir hükümet görüyorum.”

“MHP VE AKP’NİN OYLARI YETMİYOR”

Bircan, sözlerini şöyle sonlandırdı: “İktidar erken yerel seçim istiyor gibi söylemler var. Bunun için de anayasanın değişmesi gerekli ve 401 oya ihtiyacı var. MHP ve AKP’nin oyları yetmiyor. 401 oy içinde diğer partilerden destek alması gerekli. AKP’nin söylemlerine baktığınızda OHAL’i kaldıracağız dediler kalkmadı, terör bitecek denildi bitmedi, ekonomi şahlanacak denildi hiçbir şeyin olduğu yok ve onlar hala oluyormuş gibi davranıyorlar. Yaptırımlar durdu, Türkiye’ye gelen yatırımcı yok ve hiçbir şekilde yatırım yapacak durumda değiller. İngiltere’den çok yüksek faizle alınan bir borç ver ve bu yakın zamanda gündeme gelecek.”